• Trebuie sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi, dar e important sa stim cand sa facem asta
• Nici nu ai fi crezut asta! Limba necuratata, sursa de multe boli!
• Sinuzita, tratata altfel. "Prizeaza" un pic de hrean si iti decongestionezi sinusurile
• 4 persoane cu care nu trebuie sa ai relatii intime niciodata
• Terapia care scade riscul de deces din cauza bolilor de inima
• Legume si fructe cu cele mai ciudate forme din lume
• 12 moduri in care poti folosi coaja de banana
• Arteritele. Ce trebuie sa facem pentru a le preveni
• Fructul plin de antioxidanti care iti salveaza colonul
• Tinctura de ghimbir face minuni pentru articulatii, scade colesterolul si trigliceridele
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Plantele si alimentele care scad glicemia

 

Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.


Frunzele de nuc - O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparată dintr-o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă. Bei două căni de infuzie pe zi şi, într-o săptămână, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utilă este şi tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticlă de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Laşi la macerat două săptămâni, apoi iei câte patru picături de trei ori pe zi.


Seminţele de in - Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru linguriţe de seminţe adaugi alte patru de teci de fasole mărunţite şi de frunze de afin în cantităţi egale. Decoctul este pregătit un timp mai lung (trebuie să fiarbă aproximativ o oră) şi se bea înaintea meselor, de două-trei ori pe parcursul unei zile.


Merele - Au un conţinut mare de fibre alimentare, apă şi antioxidanţi, cei din urmă aflaţi mai ales în coaja merelor. Toate aceste substanţe reuşesc să pună în mişcare glucoza din sânge şi participă la eliminarea excesului de zahăr prin urină. Merele pot fi consumate şi de diabetici, datorită fructozei, zahăr natural care se eliberează treptat în sânge.


Frunzele de mesteacăn - Acestea trebuie incluse într-un amestec a câte trei linguri de frunze de mesteacăn, de coacăz negru, de eucalipt, respectiv de fumăriţă, o plantă cu proprietăţi tonice şi depurative recunoscute. Pregăteşti infuzia dintr-o linguriţă de amestec şi 200 ml de apă. Este recomandat să bei două sau trei căni pe zi pentru a obţine toate beneficiile ceaiului.


Anghinarea - Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge cu condiţia să fie folosite sub forma unei infuzii care se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Ceaiul îşi manifestă beneficiile asupra sănătăţii numai în măsura în care se beau două-trei căni pe zi în cure de câte 20-30 de zile cu pauze scurte şi egale. În cazul în care se depăşesc aceste cantităţi, pot apărea efecte adverse.


 


Urmareste SANATET.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +hiperglicemia +decoctul +merele +betici
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau