• Orasul in care saracii mor cu 30 de ani mai devreme decat bogatii
• Primul mare pas in vindecarea cancerului la san: lista completa a cauzelor bolii
• Atentie la lactate! Continutul de lapte praf va fi trecut pe eticheta
• Riscurile cezarienei pentru sanatatea bebelusului
• Proprietatile uleiului din seminte de zmeura pentru ingrijirea pielii
• Cum sa folosesti corect uleiul de cocos pentru a nu produce un dezastru
• Doua zone de pe Glob vor deveni de nelocuit pentru oameni. Temperaturile vor atinge frecvent 50 de grade
• Beneficiile curei cu extract de orz verde
• Cat timp pot fi consumate in siguranta ouale rosii de la Paste
• Diferenta nutritionala intre oul alb si cel cu coaja maro
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Plantele si alimentele care scad glicemia

 

Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.


Frunzele de nuc - O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparată dintr-o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă. Bei două căni de infuzie pe zi şi, într-o săptămână, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utilă este şi tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticlă de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Laşi la macerat două săptămâni, apoi iei câte patru picături de trei ori pe zi.


Seminţele de in - Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru linguriţe de seminţe adaugi alte patru de teci de fasole mărunţite şi de frunze de afin în cantităţi egale. Decoctul este pregătit un timp mai lung (trebuie să fiarbă aproximativ o oră) şi se bea înaintea meselor, de două-trei ori pe parcursul unei zile.


Merele - Au un conţinut mare de fibre alimentare, apă şi antioxidanţi, cei din urmă aflaţi mai ales în coaja merelor. Toate aceste substanţe reuşesc să pună în mişcare glucoza din sânge şi participă la eliminarea excesului de zahăr prin urină. Merele pot fi consumate şi de diabetici, datorită fructozei, zahăr natural care se eliberează treptat în sânge.


Frunzele de mesteacăn - Acestea trebuie incluse într-un amestec a câte trei linguri de frunze de mesteacăn, de coacăz negru, de eucalipt, respectiv de fumăriţă, o plantă cu proprietăţi tonice şi depurative recunoscute. Pregăteşti infuzia dintr-o linguriţă de amestec şi 200 ml de apă. Este recomandat să bei două sau trei căni pe zi pentru a obţine toate beneficiile ceaiului.


Anghinarea - Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge cu condiţia să fie folosite sub forma unei infuzii care se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Ceaiul îşi manifestă beneficiile asupra sănătăţii numai în măsura în care se beau două-trei căni pe zi în cure de câte 20-30 de zile cu pauze scurte şi egale. În cazul în care se depăşesc aceste cantităţi, pot apărea efecte adverse.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +hiperglicemia +decoctul +merele +betici
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau