• Adevar sau doar marketing. Cat de sanatoase sunt cosmeticele naturale?
• 10 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata pentru ca pot cauza cancer
• 8 secrete din restaurante care iti pot distruge sanatatea
• Se poate slabi prin somn. Iata ce trebuie sa faci
• Un remediu recunoscut pentru durerile de incheieturi
• Oftati mai des pentru ca este extrem de sanatos!
• Lucruri obisnuite care afecteaza calitatea spermei
• Mentineti-va tineretea cu ulei de avocado!
• Orice femeie ar trebui sa aiba aceste obiceiuri sanatoase!
• Cum a slabit Andreea Marin 22 de kilograme
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Plantele si alimentele care scad glicemia

 

Creşterea glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge şi urină) peste 110 mg la o sută de mililitri de sânge poate duce la dezechilibre importante în organism, care produc apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratată cu ajutorul plantelor, legumelor şi al produselor apicole.


Frunzele de nuc - O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparată dintr-o linguriţă de frunze de nuc la o cană de apă. Bei două căni de infuzie pe zi şi, într-o săptămână, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utilă este şi tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticlă de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Laşi la macerat două săptămâni, apoi iei câte patru picături de trei ori pe zi.


Seminţele de in - Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru linguriţe de seminţe adaugi alte patru de teci de fasole mărunţite şi de frunze de afin în cantităţi egale. Decoctul este pregătit un timp mai lung (trebuie să fiarbă aproximativ o oră) şi se bea înaintea meselor, de două-trei ori pe parcursul unei zile.


Merele - Au un conţinut mare de fibre alimentare, apă şi antioxidanţi, cei din urmă aflaţi mai ales în coaja merelor. Toate aceste substanţe reuşesc să pună în mişcare glucoza din sânge şi participă la eliminarea excesului de zahăr prin urină. Merele pot fi consumate şi de diabetici, datorită fructozei, zahăr natural care se eliberează treptat în sânge.


Frunzele de mesteacăn - Acestea trebuie incluse într-un amestec a câte trei linguri de frunze de mesteacăn, de coacăz negru, de eucalipt, respectiv de fumăriţă, o plantă cu proprietăţi tonice şi depurative recunoscute. Pregăteşti infuzia dintr-o linguriţă de amestec şi 200 ml de apă. Este recomandat să bei două sau trei căni pe zi pentru a obţine toate beneficiile ceaiului.


Anghinarea - Frunzele de anghinare au efect de reducere a nivelului de zahăr din sânge cu condiţia să fie folosite sub forma unei infuzii care se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Ceaiul îşi manifestă beneficiile asupra sănătăţii numai în măsura în care se beau două-trei căni pe zi în cure de câte 20-30 de zile cu pauze scurte şi egale. În cazul în care se depăşesc aceste cantităţi, pot apărea efecte adverse.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +hiperglicemia +decoctul +merele +betici
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau