News Flash:

Ouale reduc inflamatiile din organism si cresc colesterolul bun

12 Februarie 2013
1556 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetarile recent realizate la Universitatea Connecticut au aratat ca, pe langa faptul ca cresc colesterolul "bun", ouale reduc si inflamatiile din organism si bolile asociate acestora, relateaza Men's Health. In primul studiu, subiectilor li s-a cerut sa consume cate trei oua pe zi, observandu-se, dupa 12 saptamani, ca nivelul colesterolului bun crescuse. Nivelul celui rau nu s-a schimbat, insa. Ingredinetul-minune pare sa fie lecitina, care nu lasa colesterolul rau sa depuna pe vasele de sange, explica Maria Luz Fernandez, profesor de nutritie la Universitatea mai sus amintita.


Un alt studiu a aratat ca dupa 12 saptamani in care s-au consumat cate trei oua pe zi, si nivelul inflamatiilor din organism scazuse, la fel ca si riscul bolilor de inima. De aceasta data, acesta a fost efectul luteinei continute, un carotenoid (antioxidant) care se gaseste in galbenus.


 


galbenus
Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2738 (s) | 24 queries | Mysql time :0.031081 (s)