• De ce apare cancerul la plamani chiar si la nefumatori
• Pavel Bartos, tatic pentru a treia oara
• VIDEO - Incontinenta urinara la femei
• Iata cat de sanatos este uleiul de nuca
• Dermatologul de serviciu: Ingrijirea pielii inainte de epilare
• Tehnici foarte simple de relaxare
• Ai nascut? Ce este recomandat sa mananci dupa ce ai devenit mamica
• Sarcina extrauterina: cauze, simptome si recomandari
• Ministrul Sanatatii: Pacientele cu cancer mamar vor avea acces la analize de ultima generatie si operatii de reconstructie
• Te-ai intrebat vreodata de ce dureaza o sarcina noua luni? Afla detalii
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ouale reduc inflamatiile din organism si cresc colesterolul bun

 

Cercetarile recent realizate la Universitatea Connecticut au aratat ca, pe langa faptul ca cresc colesterolul "bun", ouale reduc si inflamatiile din organism si bolile asociate acestora, relateaza Men's Health. In primul studiu, subiectilor li s-a cerut sa consume cate trei oua pe zi, observandu-se, dupa 12 saptamani, ca nivelul colesterolului bun crescuse. Nivelul celui rau nu s-a schimbat, insa. Ingredinetul-minune pare sa fie lecitina, care nu lasa colesterolul rau sa depuna pe vasele de sange, explica Maria Luz Fernandez, profesor de nutritie la Universitatea mai sus amintita.


Un alt studiu a aratat ca dupa 12 saptamani in care s-au consumat cate trei oua pe zi, si nivelul inflamatiilor din organism scazuse, la fel ca si riscul bolilor de inima. De aceasta data, acesta a fost efectul luteinei continute, un carotenoid (antioxidant) care se gaseste in galbenus.


 

Articole despre: +galbenus

Video Stiri