• 8 efecte surprinzatoare ale ghimbirului
• Care sunt cele mai bune condimente pentru masa pascala
• Stii sa alegi corect ouale? Cum le recunosti pe cele care provin de la gaini chinuite
• De ce este importanta coprocultura sau analiza microbilor din scaun
• Ai scaun cu sange? Afla ce boala poti sa ai!
• Ministerul Sanatatii, verificari privind compozitia dezinfectantilor folositi in spitale
• Cum ajuta muzica bebelusii sa vorbeasca mai repede
• Un altfel de drob: de ciuperci
• Reteta rapida care reduce cu 50% riscul de boli de inima
• De ce apar bataturile, cum pot fi prevenite si la ce afectiuni pot duce
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ouale reduc inflamatiile din organism si cresc colesterolul bun

 

Cercetarile recent realizate la Universitatea Connecticut au aratat ca, pe langa faptul ca cresc colesterolul "bun", ouale reduc si inflamatiile din organism si bolile asociate acestora, relateaza Men's Health. In primul studiu, subiectilor li s-a cerut sa consume cate trei oua pe zi, observandu-se, dupa 12 saptamani, ca nivelul colesterolului bun crescuse. Nivelul celui rau nu s-a schimbat, insa. Ingredinetul-minune pare sa fie lecitina, care nu lasa colesterolul rau sa depuna pe vasele de sange, explica Maria Luz Fernandez, profesor de nutritie la Universitatea mai sus amintita.


Un alt studiu a aratat ca dupa 12 saptamani in care s-au consumat cate trei oua pe zi, si nivelul inflamatiilor din organism scazuse, la fel ca si riscul bolilor de inima. De aceasta data, acesta a fost efectul luteinei continute, un carotenoid (antioxidant) care se gaseste in galbenus.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +galbenus
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau