• Sucul de ceapa stopeaza caderea parului. Vezi cum il poti folosi
• 7 tratamente naturiste pentru chisturi sebacee
• Beneficiile uleiului din seminte de morcov pentru sanatate si frumusete
• Semintele de dovleac, leac pentru parazitoze intestinale, prostatita, insuficienta cardiaca, colita de putrefactie, guta si insomnie
• Cum sa iti faci acasa o inghetata de ciocolata sanatoasa
• 9 lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a inlatura grasimea de pe coapse
• 10 lucruri esentiale despre trusa medicala de urgenta
• Cum se consuma corect laptisorul de matca. 7 reguli pentru o mai buna absorbtie a acestui medicament natural
• Alimentele-minune care ajuta la arderea grasimilor
• Combinatia simpla care te scapa de durerile articulare
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Lupinul, planta care poate inlocui carnea si laptele

 

Descoperirea apartine cercetatorilor de la Institutul „Fraunhofer" din Freising, Germania. Semintele de lupin nu au cholesterol, dar sunt bogate in proteine si acizi grasi polinesaturati (grasimi bune).


Cercetatorii germani au cautat alternative sanatoase si ieftine la carne, estimandu-se ca in aproximativ o jumatate de secol necesarul de carne pentru consum al populatiei Globului va creste, iar resursele sunt limitate.


Lupinul este o planta intens cultivata in bazinul Mediteranean, ca hrana pentru oameni si animale sau ca flori ornamentale. Se cunosc peste 150 de tipuri, iar nemtii considera ca lupinul corespunde tuturor cerintelor pentru a fi folosit la scara larga de vegetarieni, deoarece este bogat in  proteine (40%) ce pot fi utilizate atat pentru producerea inlocuitorilor de lactate, cat si a inlocuitorilor de carne.


Potrivit dr. ing. Peter Eisner, coordonatorul studiului, din proteinele provenite din lupin se vor putea produce branza si inghetata, fara riscul intolerantei la lactoza. Avantajele sunt ca lupinul nu are un gust specific, nu contine colesterol si este bogat in acizi grasi polinesaturati. De asemenea, semintele de lupin pot fi folosite pentru realizarea carnatilor si a altor preparate din carne.


„Rezultatul sunt niste carnati gustosi si saraci in grasimi, deci sanatosi", explica dr. ing. Peter Eisner. Specialistul subliniaza ca prin substitutia carnii cu proteine din surse vegetale, toata lumea are de castigat: consumatorii mananca mai putine grasimi saturate si sunt mai sanatosi, agricultorii vor prospera, iar mediul inconjurator va fi mai protejat. 


 




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Articole despre: +lupinul +bogat in +proteine +peter eisner
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #529 Kamberley | 11-09-2012 10:36:59 |

    Full of salient points. Don't stop believing or wrtiing!

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau