• Ce trebuie sa stie o gospodina inainte de a curata frigiderul
• Ce trebuie sa stie o femeie inainte de a se machia
• Stii ce mananca copilul tau? Iata ingredientele nesanatoase din alimentele pentru copii
• Supa picanta, ideala pentru cina unei persoane care vrea sa slabeasca
• Un nou tratament pentru boala care afecteaza 1 din 5 persoane
• Exercitiile fizice, remediul eficient pentru dureri de tot felul
• Cum sa iti faci apa de gura acasa
• Dieta cu pere te scapa de kilogramele in plus si te apara de boli
• Mananca sanatos! Cea mai buna alternativa la cartofii prajiti in ulei
• Greseala pe care o facem toti cand ne dam cu antiperspirant
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Lupinul, planta care poate inlocui carnea si laptele

 

Descoperirea apartine cercetatorilor de la Institutul „Fraunhofer" din Freising, Germania. Semintele de lupin nu au cholesterol, dar sunt bogate in proteine si acizi grasi polinesaturati (grasimi bune).


Cercetatorii germani au cautat alternative sanatoase si ieftine la carne, estimandu-se ca in aproximativ o jumatate de secol necesarul de carne pentru consum al populatiei Globului va creste, iar resursele sunt limitate.


Lupinul este o planta intens cultivata in bazinul Mediteranean, ca hrana pentru oameni si animale sau ca flori ornamentale. Se cunosc peste 150 de tipuri, iar nemtii considera ca lupinul corespunde tuturor cerintelor pentru a fi folosit la scara larga de vegetarieni, deoarece este bogat in  proteine (40%) ce pot fi utilizate atat pentru producerea inlocuitorilor de lactate, cat si a inlocuitorilor de carne.


Potrivit dr. ing. Peter Eisner, coordonatorul studiului, din proteinele provenite din lupin se vor putea produce branza si inghetata, fara riscul intolerantei la lactoza. Avantajele sunt ca lupinul nu are un gust specific, nu contine colesterol si este bogat in acizi grasi polinesaturati. De asemenea, semintele de lupin pot fi folosite pentru realizarea carnatilor si a altor preparate din carne.


„Rezultatul sunt niste carnati gustosi si saraci in grasimi, deci sanatosi", explica dr. ing. Peter Eisner. Specialistul subliniaza ca prin substitutia carnii cu proteine din surse vegetale, toata lumea are de castigat: consumatorii mananca mai putine grasimi saturate si sunt mai sanatosi, agricultorii vor prospera, iar mediul inconjurator va fi mai protejat. 


 



Articole despre: +lupinul +bogat in +proteine +peter eisner
loading...

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #529 Kamberley | 11-09-2012 10:36:59 |

    Full of salient points. Don't stop believing or wrtiing!

Adauga comentariu