Actualitate

Proxenet condamnat la cinci ani de detentie

Publicat: 02 iun. 2003
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proxenet condamnat la cinci ani de detentie
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:40624;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Trei dintre membrii bandei de proxeneti au fugit in strainatate, cu cateva zile inainte de a fi dati in urmarire generala •In spatele gratiilor se mai afla doar Catalin Siberescu, care a primit 5 ani de detentie

Catalin Andrei Siberescu, in varsta de 22 ani, din comuna Urecheni, judetul Neamt, unul dintre membrii unei importante retele locale de proxeneti si prostituate, a fost condamnat, la sfarsitul saptamanii, de Judecatoria Iasi, la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru proxenetism. Doi dintre proxenetii considerati cei mai violenti si periculosi, Corneliu Nita si Catalin Ovidiu Muresan, au reusit sa fuga din tara, cu doar trei zile inainte de a fi dati in urmarire generala. Acestia au primit mandate de arestare in lipsa, tot pentru infractiunea de proxenetism. Din cei cinci membri ai retelei, in prezent in spatele gratiilor se afla doar tanarul Siberescu. Printre acuzati se mai numara Catalin Aionesei si Ioan Janel Agapi, acestia din urma fiind judecati in lipsa, pentru proxenetism si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Racolate pentru prostitutie

Conform acuzarii, Catalin Siberescu a racolat trei minore din municipiul Piatra-Neamt, pe care le-a oferit apoi unor proxeneti din Iasi, in vederea practicarii prostitutiei. In schimbul serviciilor sale, tanarul a primit de la Corneliu Nita, Ovidiu Muresan si Catalin Aionesei, suma de 1,8 milioane lei si 250 dolari. Afacerile cu prostituate au inceput in cursul lunii august 2002, in momentul cand tanarul din Neamt s-a intalnit cu Ioan Agapi. Acesta din urma i-a propus lui Siberescu sa-i faca rost de fete care doresc sa danseze noaptea prin baruri sau sa fie dame de companie. In realitate insa, tinerele erau obligate sa practice prostitutia in Iasi, cu diferiti barbati, in schimbul unor consistente sume de bani. Catalin Siberescu si-a racolat victimele din mai multe localuri din Piatra-Neamt, promitandu-le ca vor fi dansatoare in barurile de noapte din Iasi. Prima dintre victime, Daniela A., in varsta de 17 ani, a fost vanduta proxenetilor ieseni cu doar 100 de dolari. Au urmat apoi, rand pe rand, Andreea I. si Irina M, de 17 ani, respectiv 18 ani, care au fost obligate sa intretina relatii sexuale cu zeci de barbati, in schimbul unor sume de bani care variau intre 250.000 si 1.000.000 de lei. In cursul urmaririi penale, Nita, Muresan si Aionesei au reusit sa fuga in strainatate, trecand fraudulos granita. Ioan Agapi a disparut si el de acasa, neputand fi capturat de politisti. Pe numele celor disparuti sunt emise mandate de arestare in lipsa.
Nicu SAMSON

Adauga un comentariu