• Descoperire importanta in medicina. Problemele de vedere ar putea deveni istorie
• Cum sa-ti protejezi coloana vertebrala. Sfaturi de la specialisti
• 6 moduri in care va puteti proteja viata intima atunci cand aveti copii
• Rumeni si deliciosi. Invata de la Gordon Ramsay cum sa faci cartofi prajiti
• Remediu natural eficient pentru reducerea colesterolului si a tensiunii
• Cele mai multe suplimente dietetice sunt de prisos, dar aici gasiti cateva care va pot ajuta
• De ce nu e bine sa acoperi capacul de toaleta cu hartie igienica
• Un nou caz socant in sistemul medical romanesc: femeie in coma dupa ce i s-a facut o transfuzie de sange cu o grupa gresita
• Varsta care asigura alegerea partenerului potrivit si cand sunt barbatii mai predispusi la infidelitate
• De ce ne temem cel mai mult in viata, in functie de zodie
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Leurda are beneficii nenumarate pentru sanatate

 

Partile utilizate ale plantei: Frunzele proaspete, bulbii la sfarsitul verii si toamna
Componentii principali: substante minerale, oligoelemente, vitamina C, ulei volatil, complexul de vitamina B
Propietati: depurativ, tonic, vermifug, antiseptic intestinal, stimulent al organelor digestive, bacterostatic, reglator al metabolismului lipidelor si glucidelor
Indicatii:
cure depurative de primavara, vindecarea bolilor cronice de piele, intarirea memoriei, prevenirea arteriosclerozei, diaree acuta si cronica, balonari si colici, constipatie, viermi intestinali, insomnie, tulburari cardiace, tuberculoza pulmonara, hidropizie, greutati in respiratie, secretii pulmonare abundente, reumatism, eczeme
Mod de folosire:
• sub forma de salata sau condiment. Frunzele se folosesc proaspete, taiate marunt, pe paine, in ciorbe si alte mancaruri. Bulbii se folosesc precum usturoiul.
• tinctura de leurda. Frunzele sau bulbii se taie marund. Se introduc intr-o sticla pana se umple. Se toarna apoi rachiu de secara sau orice alcool facut in casa cu 38-40% alcool. Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea aragazului. Se iau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa.
• vin de leurda. 1 pumn de frunze taiate marunt lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb. Se indulceste dupa gust cu miere. Se bea acest vin peste zi, incet, ighititura cu inghititura.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri