• ATENTIE daca aveti parinti sau bunici singuri in case! Vremea se raceste brusc. Hipotermia de apartament poate fi fatala varstnicilor!
• De ce nu mai auzi bine?
• Ce boala crunta poti face daca ai herpes
• De cate ori trebuie sa faci dragoste pe saptamana, in functie de varsta
• Cura de detoxifiere a limfei pe care o tine frumoasa Ioana Ginghina
• De ce devine o femeie FRIGIDA. Cum poate fi rezolvata aceasta problema
• Desi pare greu de crezut, si barbatilor li se intampla sa nu aiba chef de amor. Iata care ar putea fi motivele
• Preparatele din radacina unei plante care dreneaza ficatul si vezica biliara
• Alimentele care AFECTEAZA cel mai mult FICATUL. Cum sa curatam ficatul de toxine
• Ce NU stiai despre menstruatie
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Leurda are beneficii nenumarate pentru sanatate

 

Partile utilizate ale plantei: Frunzele proaspete, bulbii la sfarsitul verii si toamna
Componentii principali: substante minerale, oligoelemente, vitamina C, ulei volatil, complexul de vitamina B
Propietati: depurativ, tonic, vermifug, antiseptic intestinal, stimulent al organelor digestive, bacterostatic, reglator al metabolismului lipidelor si glucidelor
Indicatii:
cure depurative de primavara, vindecarea bolilor cronice de piele, intarirea memoriei, prevenirea arteriosclerozei, diaree acuta si cronica, balonari si colici, constipatie, viermi intestinali, insomnie, tulburari cardiace, tuberculoza pulmonara, hidropizie, greutati in respiratie, secretii pulmonare abundente, reumatism, eczeme
Mod de folosire:
• sub forma de salata sau condiment. Frunzele se folosesc proaspete, taiate marunt, pe paine, in ciorbe si alte mancaruri. Bulbii se folosesc precum usturoiul.
• tinctura de leurda. Frunzele sau bulbii se taie marund. Se introduc intr-o sticla pana se umple. Se toarna apoi rachiu de secara sau orice alcool facut in casa cu 38-40% alcool. Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea aragazului. Se iau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa.
• vin de leurda. 1 pumn de frunze taiate marunt lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb. Se indulceste dupa gust cu miere. Se bea acest vin peste zi, incet, ighititura cu inghititura.


 

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri