• Beneficii mai putin cunoscute ale piperului
• Cititul la lumina slaba strica ochii? Care este, de fapt, adevarul?
• Terapie inedita: medic gol in fata pacientilor ca sa-i vindece de obsesii porno
• Cele mai bune masti pentru tenul gras
• Lucruri pe care sigur nu le stiai despre obezitate
• Legea care POATE SALVA VIETI SI DUPA MOARTE! Prelevare de organe fara avizul familiei, daca decedatii si-au dat acordul in timpul vietii
• Leac natural pentru eliminarea gazelor intestinale
• Masca cu pepene rosu, ideala pentru ten
• Nu te mai opresti din mancat? Iata cum sa scapi de pofte
• Iata cat de sanatoase sunt sucurile din plante verzi
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Leurda are beneficii nenumarate pentru sanatate

 

Partile utilizate ale plantei: Frunzele proaspete, bulbii la sfarsitul verii si toamna
Componentii principali: substante minerale, oligoelemente, vitamina C, ulei volatil, complexul de vitamina B
Propietati: depurativ, tonic, vermifug, antiseptic intestinal, stimulent al organelor digestive, bacterostatic, reglator al metabolismului lipidelor si glucidelor
Indicatii:
cure depurative de primavara, vindecarea bolilor cronice de piele, intarirea memoriei, prevenirea arteriosclerozei, diaree acuta si cronica, balonari si colici, constipatie, viermi intestinali, insomnie, tulburari cardiace, tuberculoza pulmonara, hidropizie, greutati in respiratie, secretii pulmonare abundente, reumatism, eczeme
Mod de folosire:
• sub forma de salata sau condiment. Frunzele se folosesc proaspete, taiate marunt, pe paine, in ciorbe si alte mancaruri. Bulbii se folosesc precum usturoiul.
• tinctura de leurda. Frunzele sau bulbii se taie marund. Se introduc intr-o sticla pana se umple. Se toarna apoi rachiu de secara sau orice alcool facut in casa cu 38-40% alcool. Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea aragazului. Se iau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa.
• vin de leurda. 1 pumn de frunze taiate marunt lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb. Se indulceste dupa gust cu miere. Se bea acest vin peste zi, incet, ighititura cu inghititura.


 

loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri