• Varza murata intareste imunitatea si este un bun remediu pentru sindromul premenstrual sever. Iata si alte beneficii
• Papadia si rozmarinul, doua plante care elimina grasimile dn organism
• Ce trebuie sa stie o gospodina inainte de a curata frigiderul
• Ce trebuie sa stie o femeie inainte de a se machia
• Stii ce mananca copilul tau? Iata ingredientele nesanatoase din alimentele pentru copii
• Supa picanta, ideala pentru cina unei persoane care vrea sa slabeasca
• Un nou tratament pentru boala care afecteaza 1 din 5 persoane
• Exercitiile fizice, remediul eficient pentru dureri de tot felul
• Cum sa iti faci apa de gura acasa
• Dieta cu pere te scapa de kilogramele in plus si te apara de boli
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Leurda are beneficii nenumarate pentru sanatate

 

Partile utilizate ale plantei: Frunzele proaspete, bulbii la sfarsitul verii si toamna
Componentii principali: substante minerale, oligoelemente, vitamina C, ulei volatil, complexul de vitamina B
Propietati: depurativ, tonic, vermifug, antiseptic intestinal, stimulent al organelor digestive, bacterostatic, reglator al metabolismului lipidelor si glucidelor
Indicatii:
cure depurative de primavara, vindecarea bolilor cronice de piele, intarirea memoriei, prevenirea arteriosclerozei, diaree acuta si cronica, balonari si colici, constipatie, viermi intestinali, insomnie, tulburari cardiace, tuberculoza pulmonara, hidropizie, greutati in respiratie, secretii pulmonare abundente, reumatism, eczeme
Mod de folosire:
• sub forma de salata sau condiment. Frunzele se folosesc proaspete, taiate marunt, pe paine, in ciorbe si alte mancaruri. Bulbii se folosesc precum usturoiul.
• tinctura de leurda. Frunzele sau bulbii se taie marund. Se introduc intr-o sticla pana se umple. Se toarna apoi rachiu de secara sau orice alcool facut in casa cu 38-40% alcool. Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea aragazului. Se iau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa.
• vin de leurda. 1 pumn de frunze taiate marunt lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb. Se indulceste dupa gust cu miere. Se bea acest vin peste zi, incet, ighititura cu inghititura.


 

loading...

Video Stiri