• 8 motive pentru a manca zilnic 10 migdale pe stomacul gol
• Gustarea ideala de dupa-amiaza. Reduce senzatia de foame si combate obezitatea
• Terapie noua impotriva cancerului de piele. Rezultatele preliminare arata ca dubleaza rata supravietuirii
• De ce este bine sa mananci un catel de usturoi zilnic, pe stomacul gol
• Uleiul de usturoi face minuni pentru sanatate
• Ceaiul de coada soricelului trateaza artrita, indigestia, regleaza tensiunea arteriala, intareste venele slabite
• Alimentele care creeaza dependenta
• Supa de vara, foarte sanatoasa, care se prepara in 5 minute
• Alimente sanatoase pe care nu le mananci corect
• 9 obiceiuri ayurvedice matinale care iti cresc rezistenta in fata bolilor
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Leurda are beneficii nenumarate pentru sanatate

 

Partile utilizate ale plantei: Frunzele proaspete, bulbii la sfarsitul verii si toamna
Componentii principali: substante minerale, oligoelemente, vitamina C, ulei volatil, complexul de vitamina B
Propietati: depurativ, tonic, vermifug, antiseptic intestinal, stimulent al organelor digestive, bacterostatic, reglator al metabolismului lipidelor si glucidelor
Indicatii:
cure depurative de primavara, vindecarea bolilor cronice de piele, intarirea memoriei, prevenirea arteriosclerozei, diaree acuta si cronica, balonari si colici, constipatie, viermi intestinali, insomnie, tulburari cardiace, tuberculoza pulmonara, hidropizie, greutati in respiratie, secretii pulmonare abundente, reumatism, eczeme
Mod de folosire:
• sub forma de salata sau condiment. Frunzele se folosesc proaspete, taiate marunt, pe paine, in ciorbe si alte mancaruri. Bulbii se folosesc precum usturoiul.
• tinctura de leurda. Frunzele sau bulbii se taie marund. Se introduc intr-o sticla pana se umple. Se toarna apoi rachiu de secara sau orice alcool facut in casa cu 38-40% alcool. Se lasa 14 zile la soare sau in apropierea aragazului. Se iau de 4 ori pe zi cate 10-15 picaturi in putina apa.
• vin de leurda. 1 pumn de frunze taiate marunt lasa sa dea cateva clocote intr-un sfert de litru de vin alb. Se indulceste dupa gust cu miere. Se bea acest vin peste zi, incet, ighititura cu inghititura.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau