• Daca mananci marar iti cresc sanii? Toate femeile vor sa stie adevarul!
• Pastile pentru tratamentul simptomatic al rinitelor alergice si conjunctivitelor alergice
• Cum se manifesta infectia cu streptococul de grup
• GALERIE FOTO - Acest puiut de tigru iti va topi inima
• Cand are nevoie un copil de medicul logoped?
• Ora la care femeile au libidoul cel mai ridicat
• Planta care reduce anxietatea si tulburarile starilor de spirit
• Iarba mare, planta care iti da liniste si te calmeaza. Iata si cateva efecte pentru frumusete
• Piele uscata poate duce la hipotiroidism. Iata si alte simptome
• Remedii naturale impotriva gutei
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ghimbirul, un medicament cu 13 beneficii

 

Recunoscut de asiatici inca din secolul I ca o planta medicinala cu efecte rapide asupra problemelor reumatice si digestive, ghimbirul este studiat acum in vestite laboratoare de medicii europeni. 


Ghimbirul are aproape 500 de compusi identificati multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde. Fiecare compus are un anume efect, fie influentand o anumita enzima sau proteina, fie sprijinind activitatea altor compusi. Iata cateva dintre beneficiile ghimbirului:


- priveaza celulele de cancer prostatic de combustibilul lor de crestere;
- inhiba crearea prostaglandinei PGE2 care produce efecte anti-febra puternice;
- echilibreaza producerea de prostaglandine inflamatorii PGE3 si PG12, care regleaza productia de compusi care dilata arterele;
- restabileste in mod sigur functionarea sanatoasa a trombocitelor prin inhibarea formarii unui grup numit tromboxan (probabil principalul motiv pentru care oamenii iau aspirina);
- reduce prostaglandinele care sensibilizeaza receptorii durerii din terminatiile nervoase, demonstrand efecte puternic analgezice;
- are efecte importante anti-ulcer comparabile cu ale multora dintre medicamentele eliberate pe baza de reteta;
- contine melatonina, care regleaza ritmurile circadiene ale organismului si stimuleaza astfel activitatea corpului si somnul;
- are de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decat legendara papaya.
- contine o substanta numita zingibain, care distruge parazitii si ouale lor. Extractele de ghimbir, testate in laborator, distrug o serie de paraziti, cum sunt cei din pestele crud, in decurs de 16 ore. De aceea, infuzia de ghimbir este indicata in tratarea bolilor parazitare.
- ghimbirul ofera protectie fata de efectele hepatotoxice ale acidului valproic (Depakene), administrat in mod curent suferinzilor de apoplexie. S-a mai observat ca, folosit zilnic, imbunatateste nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze - ALT si aspartat aminotransferaze - AST). 
- arde grasimile, stimuleaza metabolismul;
- are efect de Viagra. Cercetatarile stiintifice efectuate asupra ghimbirului atesta faptul ca aceasta planta aromatica este utila persoanelor care sufera de tulburari sexuale. Potrivit specialistilor efectul „viagra" al ghimbirului poate imbunatati viata sexuala. Ghimbirul actioneaza asupra organelor genitale, imbunatatind circulatia sangvina;
- are actiune expectoranta, fiind benefic in tuse, bronsita, iritatii ale gatului.


Mod de administrare
Indigestie si inapetenta: se amesteca parti egale de suc de ghimbir, lamaie si sare. Se ia inainte de mese.


Pentru afectiuni biliare: amestecati 2 parti de suc de ghimbir cu 7 parti lapte, apoi fierbeti pana scade la jumatate; adaugati zahar si beti inainte de culcare. Alternativ, combinati cantitati egale de sucuri de ghimbir, mango, zahar, lasati sa fiarba pana se reduce la jumatate si beti dimineata.  
Pentru inflamatii ale gatului, tuse, laringita: mestecati bucati de ghimbir proaspat.
Pentru diabetici: Luati zilnic suc de ghimbir, de doua ori.


Ameteli si stari de voma: mancati ghimbir, ca atare, sau preparati o combinatie de suc de ghimbir si suc de ceapa. 
Pentru dureri de cap cu substrat nervos: suc de ghimbir amestecat cu lapte, folosit ca inhalant.
Dureri de stomac, intestine: infuzie din ghimbir uscat, amestecat cu ulei de ricin, sau luati un amestec de rasina si pudra de ghimbir.
Pentru ameliorarea reumatismului cronic: faceti o infuzie din ghimbir uscat. Se bea cald, Calmarea durerilor de cap: faceti o pasta din ghimbir uscat cu apa sau gel de aloe; aplicati-o pe frunte, seara. 
Pentru dureri de dinti: Faceti o pasta din pudra de ghimbir si gel de aloe cu apa; aplicati-i pe fata, pe partea dureroasa.
Calmarea durerilor articulare si musculare: amestecati pudra de ghimbir cu ulei de ricin si aplicati pe zona dureroasa. simplu taiati cateva felii de radacina proaspata, opariti-o cu apa clocotita, apoi imbibati o compresa cu acest ceai si puneti-o pe zona dureroasa, cat de cald suportati. Este un tratament rapid, ideal pentru gat intepenit, umeri durerosi si alte dureri articulare sau musculare.
Pentru raceala: ceai preparat din ghimbir proaspat.


Precautii si contraindicatii:
Ghimbirul nu va fi folosit de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor. Efectele secundare sunt rare si apar atunci cand se foloseste fara discernamant. 
Totusi, exista persoane sensibile, carora le poate provoca arsuri la stomac. In cazul femeilor insarcinate, se recomanda prudenta; se poate administra ghimbir, impotriva greturilor si ametelilor, dar nu pe termen lung. 


Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a lua ghimbir. Evitati sa luati ghimbir, cu doua saptamani inainte de a suferi o interventie chirurgicala. 

Reactii cu alte medicamente
Ghimbirul poate prelungi starea de somn, daca este luat impreuna cu barbituricele.
Consumul zilnic de ghimbir poate sa intervina in absorbtia fierului si a vitaminelor liposolubile. 
Ghimbirul sporeste puterea unor medicamente ca aspirina, clopidogrel (Plavix), ticlopidine (Ticlid), warfarin (Coumadin), fapt ce poate duce la aparitia unor hemoragii (stimuleaza circulatia). 



loading...

Video Stiri

Comentarii (8) | Adauga comentariu
  • #1672 adina | 11-01-2014 10:48:20 |

    Am pus ceva mai mult ghimbir in sucul de portocale si a iesit destul de picant. Asa ca am intrat pe google sa citesc despre ghimbir. Si primul site este al dumneavoastra. Un articol foarte prost scris. Nu am inteles mai nimic din atatia termeni de specialitate.Pare tradus cu google transale. DAca faceti astfel, macar adaptati textul la limba romana si scrieti si sursa de unde ati luat materialul.Un astfel de text mai mult strica decat ajuta, asa ca mai multa responsabilitate din partea redactorilor ar fi cu adevarat de ajutor. Va multumesc.

  • #1307 rodica | 26-07-2013 18:02:18 |

    spunetimi va rog dar ghimbirul in praf cum il folosim ? ce reteta si cum o facem pentru slabit?

  • #1251 maria nica | 13-06-2013 09:10:35 |

    am diabet si o cocsactroza si tensiune oscilatorie pot folosi ghimbir cu respect Maria Nica

  • #1068 zlatescu corneliu | 08-05-2013 11:32:58 |

    nu am inteles cum prepar ceaiul, pt. slabit, diabet, etc ??

  • #856 caty | 01-04-2013 14:24:10 |

    simt deja beneficiile![p-u constipatie]

  • #699 Croitor Sergiu | 01-02-2013 18:31:54 |

    cum se numeste moldoveneste ghimbirul si daca este in farmacii sau daca se creste in Moldova,o receta pentru Pancreas este

  • #679 alina | 19-01-2013 11:28:37 |

    initial spui ca poate fi administrat chiar si pt stomac si dupa la contraindicatii scrii si pt stomac....ce sa mai inteleg???

  • #438 Damian | 28-06-2012 07:20:02 |

    Tocmai am facut reteta si... OAAAAU!!! A iesit nemiopamenit de gustoasa, nu ma mai puteam opri din mancat:D:D Multumim f mult pt reteta!!Totusi, fiind o gospodina novice, as avea niste intrebari in legatura cu sosul, pt ca nu mi=a iesit dupa cum am inteles eu de mai sus. Dupa ce se calesc usturoiul si ghimbirul, se pun mierea, sarea, apa si otetul toate odata, si se lasa pe foc, sau se pun intai mierea si se lasa sa se caramelizeze, si apoi se adauga otetul si apa? Eu le-am pus toate odata, si mi-a iesit un fel de dressing semi-transparent pentru salata, nicidecum un sos:D Si nu s=a inchegat cu doar 1 lingurita de amidon, si am mai pus una.Si otetul s=a evaporat pana la sfarsit, si am mai pus la final niste otet, ca era prea dulce. Pana la urma l=am dres eu, dar te-as ruga, daca ai putea, sa explici putin mai "pentru neinstruiti" cum se face sosul.Multumesc foarte mult pt toata treaba excelenta pe care o faci! Hugs!!!

Adauga comentariu