News Flash:

Femeile care consuma carne rosie sunt predispuse atacului cerebral

5 Ianuarie 2011
2217 Vizualizari | 0 Comentarii
Surprinzator, acest risc nu planeaza asupra fumatoarelor si persoanelor care sufera de diabet.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Institutul Karolinska, din Suedia, arata ca femeiele care consuma zilnic carne rosie, chiar si doar 100 de grame, prezinta un risc cu 42% mai mare de a suferi de atac cerebral fata de cele care se limiteaza la circa 30 de grame. Suedezii au monitorizat 34.670 de femei care nu sufereau de boli cardiovasculare, inca din 1997. Zece ani mai tarziu, 1.680 din ele trecusera deja printr-un atac vascular cerebral.


In mod paradoxal, insa, riscul de atac cerebral de pe urma carnii rosii apare doar in cazul nefumatoarelor, nu si a celor care au acest viciu. La fel, riscul pare sa fie mai mare in cazul persoanelor care nu sufera de diabet, comparativ cu persoanele care fac tratament cu insulina.


Despre carnea rosie se stie ca mareste colesterolul si creste riscul de blocaj al fluxului sangvin. In plus, carnea rosie procesata contine cantitati mari de sodiu, fiind bogata in trigliceride, despre care se stie ca cresc riscul de atac cerebral. Specialistii recomanda nu mai mult de o portie sau doua de carne rosie pe saptamana. Cu cat aceasta cantitate este mai mare, cu atat si riscul creste.


boli cardiovasculare
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012943 (s)

loading...