• Supa de vara, foarte sanatoasa, care se prepara in 5 minute
• Alimente sanatoase pe care nu le mananci corect
• 9 obiceiuri ayurvedice matinale care iti cresc rezistenta in fata bolilor
• Elixirul tineretii, un remediu simplu si eficient din doua ingrediente naturale
• Semintele sarate sunt toxice pentru ficat si imbolnavesc inima
• Masca antirid cu banane si capsuni face minuni pentru tenul tau
• Cum sa iti tratezi CORECT stomacul cu bicarbonat de sodiu
• VIDEO-Socant! Obsesia pentru slabit a adus-o la un pas de moarte. O actrita din California a ajuns sa cantareasca sub 20 de kilograme
• Lichiorul din flori de soc, o bautura aromata si parfumata
• Esti depresiv? Cum iti dai seama si cum poti scapa usor
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau