• Masuri esentiale pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
• Cum iti afecteaza ficatul sucul de fructe consumat frecvent
• Care este ora perfecta la care sa iti culci copilul
• Ce este guta si care e primul semn al acestei boli
• Beneficiile frunzelor de prun
• Diferenta dintre praful de copt si bicarbonatul de sodiu
• Cum iti aduci colesterolul la nivel normal dupa Paste
• Orasul in care saracii mor cu 30 de ani mai devreme decat bogatii
• Primul mare pas in vindecarea cancerului la san: lista completa a cauzelor bolii
• Atentie la lactate! Continutul de lapte praf va fi trecut pe eticheta
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau