• Gazele intestinale: cauze si tratament
• Brigitte Sfat, bolnava de cancer
• Cum stai cu sanatatea in luna iulie, in functie de zodie
• Cum spui copilului ca parintii se despart
• 3 leacuri pentru protectia si detoxifierea ficatului
• Cat de rau e, de fapt, untul pentru inima? Un studiu major ne da un raspuns surprinzator
• 8 plante si ierburi aromatice care te ajuta in lupta cu kilogramele in plus
• De ce apar varicele si care sunt cele mai noi metode de a scapa de ele
• 6 boli care se pot agrava daca te expui prea mult la soare
• Combinatia ulei-sare, leac pentru durerile de reumatism
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri