• Te-ai intrebat vreodata de ce purtam verigheta pe degetul inelar? Iata raspunsul
• Alimentul care protejeaza organismul de cancer pulmonar
• Boala incurabila de care sufera Cosmina Pasarin
• VIDEO INCREDIBIL! Doua tinere care cantaresc impreuna peste 200 de kilograme se dezlantuie pe o melodie RAP. Ce a iesit te va face sa razi in hohote
• Cum functioneaza ovulatia si care sunt cauzele dereglarilor de ovulatie
• Modificari ale sanului si pielii care anunta CANCERUL!
• Care este momentul optim in care sa te lasi de fumat
• Femeie NU trebuie sa neglijeze sangerarile genitale dupa menopauza! Pot anunta o boala crunta
• Nu credeai asa ceva! Excesul de ciocolata provoaca...
• Ai fata plina de cosuri? Iata solutii de tratament
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau