• Uite ce ti se poate intampla daca faci aceeasi greseala pe care a facut-o si ea!
• Ucigasii durerii. 6 alternative naturale la ibuprofen
• 10 reguli care te ajuta sa eviti cancerul
• Vitamine care previn degradarea ficatului
• Descopera ce deget trebuie masat pentru a scapa de durerea de cap
• O gustare de vara sanatoasa: seminte de pepene rosu coapte. Vezi cum se prepara dar si care sunt beneficiile
• Cum iti afecteaza organele proasta circulatie a sangelui
• Estrogenul poate favoriza dezvoltarea cancerului de gat
• Unghii exfoliate. Descopera cauzele si 4 remedii naturale pentru a preveni onicoschizia
• Conopida gratinata: cum sa obtii usor o crusta aurie si crocanta
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau