• Secretul pentru a avea succes la femei
• Stereotipuri legate de culoarea parului
• Ce trebuie sa stii despre cancerul la tiroida
• Minodora continua lupta cu kilogramele
• Antibioticele luate in timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelusilor
• Ce sa mananci dimineata ca sa te revigorezi
• Pastila care prelungeste speranta de viata cu cativa ani
• Cand durerea de cap trebuie sa te trimita la medic
• Noduli la sani? Cand sa mergi la medic?
• Ce trebuie sa stii despre cancerul osos
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



Video Stiri