• VIDEO - Dezvaluiri ULUITOARE in cazul tanarului infectat cu HIV, decedat in Segarcea
• SOCANT! O femeie a cumparat carne de porc de la un magazin din Pitesti. Ce a descoperit acasa este de-a dreptul REVOLTATOR!
• Tratament-minune: o radacinoasa foarte populara distruge celulele canceroase
• Bolile care se pot citi pe piele
• Premiera medicala in Romania, la Tg. Mures: embolizarea prostatica
• Cum se tunde bretonul, in functie de forma fetei
• Reteta zilei: Cum prepari o supa sanatoasa si delicioasa de ardei
• Nu credeai asta. Iata cat de sanatos este mustul
• Patru antibiotice naturale de top
• Maghiranul, un foarte bun calmant natural. Iata si alte beneficii ale plantei
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri