• 4 plante care alina durerile stomacale
• Boli pe care le poti depista cu usurinta daca acorzi mai multa atentie picioarelor
• Dieta cu morcovi te ajuta sa scapi de 10 kilograme in 3 saptamani. Iata cum se tine
• Mineralul care poate schimba viata bolnavilor de diabet
• 6 trucuri ca sa te bronzezi mai repede
• "Limba soacrei", o delicioasa rulada de vinete
• Cauzele si simptomele hipotensiunii
• Care este varsta potrivita pentru a-i da unui copil un smartphone?
• Ce este sindromul burnout si cum stim ca ne afecteaza
• Care sunt efectele muncii intensive asupra persoanelor de peste 40 de ani
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri