• Un desert delicios si sanatos pentru zilele de post: gogosi cu gem
• Cel mai bun desert al verii
• Cand nu e bine sa folosesti anticonceptionale
• Cate calorii are o cafea in functie de sortiment
• Astazi intram in postul Adormirii Maicii Domnului: semnificatii si obiceiuri
• Cum sa faci sa te simti satul pentru mai mult timp
• Abuzul de alcool la varsta mijlocie dubleaza riscul de dementa
• Trucuri care te ajuta sa invingi starea de somnolenta de la serviciu
• VIDEO - Ce job are aceasta femeie: testeaza jucarii sexuale! Iata cat castiga!
• Cum te baga in spital alimentele sanatoase
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...

Video Stiri