• Ecografii recomadate pentru sanatatea femeilor, barbatilor si copiilor
• Alimentul pe care Andra nu-l suporta, desi alte vedete nu-l ocolesc. "Nu-l consum niciodata"
• EMOTIONANT! O fetita de 10 ani si-a donat parul pentru copiii bolnavi de cancer
• SOCANT! ALERTA CU HIV intr-un oras de langa Craiova. Mai multe tinere care s-au culcat cu un baiat bolnav de SIDA traiesc un cosmar
• VIDEO - Kate Middleton, prima aparitie publica dupa anuntul celei de-a doua sarcini
• Ce poti trata cu argila
• Semnale de alarma care trebuie sa ii trimita urgent la medic pe barbati
• Dupa ce vei citi asta, nu vei mai folosi telefonul mobil pe post de alarma
• Ce trebuie sa stii despre expunerea la radiatii in timpul examenelor medicale - VIDEO
• INGROZITOR! Ce a descoperit acest barbat in bananele pe care tocmai le cumparase - FOTO
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri