• Condiment parfumat si foarte sanatos: busuiocul, ideal in tensiune arteriala, sistem imunitar slabit, otita, infectii
• Ceaiul de macese: tratament eficient pentru rinichi si inima
• Cum poti slabi tinand dieta 2 zile pe saptamana
• Uleiul de jojoba, un adevarat elixir pentru piele si par
• VIDEO - Cum sa amesteci un ou in coaja: galbenusul poate imbraca albusul
• Cercetatorii au descoperit de ce unii oameni sunt mai aventurosi
• 4 motive pentru care prajirea alimentelor este nociva organismului
• Hainele din fibre artificiale si mulate pe corp blocheaza eliminarea toxinelor
• Ingrijirea mainilor. 11 sfaturi pentru toate varstele si tipurile de de piele
• Tinctura de gentiana calmeaza mancarimile la copiii afectati de neurodemita
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau