• Remedii pentru detoxifierea sangelui
• Care sunt principalele cauze ale cancerului de col uterin
• Ai mainile si picioarele reci? Iata cum poate fi imbunatatita circulatia sangelui
• Ce minuni face bicarbonatul de sodiu
• De ce apare cancerul la plamani chiar si la nefumatori
• Pavel Bartos, tatic pentru a treia oara
• VIDEO - Incontinenta urinara la femei
• Iata cat de sanatos este uleiul de nuca
• Dermatologul de serviciu: Ingrijirea pielii inainte de epilare
• Tehnici foarte simple de relaxare
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



Video Stiri