• 5 ingrediente din bucatarie cu care poti trata intepaturile de tantar
• Cum sa iti prepari acasa un spray cu apa de mare pentru par
• Cum folosesti sarea ca medicament. 8 probleme medicale rezolvate cu acest ingredient
• Cea mai simpla cale de a alunga gandurile negre
• 6 plante medicinale care te racoresc
• Dovlecelul, o super-leguma de vara. Iata 10 argumente
• O romanca diagnosticata cu cancer de col uterin a nascut o fetita sanatoasa. Este al doile caz din lume de acest gen
• Unde traiesc cei mai grasi romani - statistica pe regiuni
• Cumpenele tale din saptamana 6-12 iulie. Ce spun astrele!
• Inca un motiv pentru care este bine sa dormi la pranz
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau