• Ingrijiri Medicale Paliative la ELYTIS Hospital - VIDEO
• Un alt efect negativ al consumului de zahar
• Consumul de paducel regleaza tensiunea arteriala. Iata si alte beneficii pentru organism
• Beneficii nestiute ale semintelor de dovleac pentru sanatate
• Sarea de mare, un leac miraculos: curata sangele, bun pentru tratarea diabetului, controleaza tensiunea arteriala si functionarea defectuoasa a inimii
• Totul despre boala limbii albastre: Cum se manifesta, cum se transmite si ce pericole prezinta
• Leacuri cu propolis pentru acneea, urticarie, herpes, abcese si alte boli
• Chefirul vindeca sindromul de oboseala cronica, boala Crohn si chiar are efect de tonifiere. Vezi si alte beneficii
• Alimente recomandate in perioada menstruatiei
• Dieta care ii ajuta pe barbati sa-si dezvolte musculatura
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...

Video Stiri