• Ce se intampla in corp dupa ce inghiti o guma de mestecat
• De ce sa lasi bebelusii sa planga cand adorm
• De ce sa nu tii in frigider ouale si painea
• Bei bere cu aroma de fructe? Iata cat e de periculoasa si ce boli risti!
• Cat de sanatoasa este dieta fara sare si ce cantitate ar trebui sa introducem zilnic in organism?
• Efectul Hexi Pharma. Jumatate dintre cei care mor in spitalele din Romania puteau fi salvati
• Cel mai sanatos si satios mic dejun
• Actorul Sebastian Papaiani, in stare grava
• Dr. Oz: 5 diete de care trebuie sa ne ferim
• Reteta naturista pentru deblocarea sinusurilor, dezinfectarea cailor respiratorii si fluidizarea secretiilor
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau