• Papaya, capsunile si portocalele sunt cele mai bogate surse de vitamina C
• Stiai ca daca bei alcool seara iti poti agrava o alergie?
• UIMITOR! Iata cat de sanatos este hreanul
• Alimente nesanatoase pe care le tii in frigider
• Credeai ca un congelator este folosit doar pentru a ingheta? Gresit. Iata cate intrebuintari poate avea
• Reteta zilei: Cum prepari o prajitura delicioasa cu prune
• VIDEO - Cum a invins cancerul aceasta femeie
• Cum ne grabeste moartea acest electrocasnic pe care il folosim zilnic
• Maniera inedita prin care patronul unui restaurant isi atragea clientii
• Medicamentul pentru cancer care prelungeste viata mai mult ca oricare altul
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Realitatea.net
Libertatea.ro

Video Stiri