News Flash:

Cum se prepara maceratul la rece

12 Decembrie 2011
2931 Vizualizari | 0 Comentarii

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



Distribuie:  
Incarc...

Libertatea.ro

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2016 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2332 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013367 (s)