• Suferi de anxietate? Iata cum sa rezolvi aceasta problema
• Afla totul despre primul control stomatologic al copilului tau
• Reteta zilei: Cum sa prepari o salata de spanac
• Cum alegi psihologul potrivit pentru tine si cand trebuie sa apelezi la el
• ATENTIE! Ignorarea tratamentului de catre o persoana bolnava este egala cu sinuciderea
• ALERTA la Constanta: Un barbat venit din Nigeria, suspect de EBOLA
• Scorpionii au succes in afaceri, iar capricornii isi rezolva situatia in dragoste. Vezi ce ti se poate intampla astazi, in functie de zodie
• De ce femeile trebuie sa consume ceai negru si suc de portocale
• Cum iti afecteaza consumul de cafea, alcool si carne viata sexuala
• Pastura, leac miraculos pentru numeroase boli
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri