• VIDEO-Exercitiile de respiratie sunt necesare mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Vezi cum se fac
• Adauga aceste doua ingrediente in apa si obtii o bautura care topeste grasimea si detoxifica organismul
• VIDEO-Cum obtii bucle perfect definite cu ajutorul paielor de baut
• Inflamatia, fenomenul care ucide incet, dar sigur
• Trei din patru persoane infectate cu hepatita C nu stiu ca au virusul
• Cura cu dulceata de ceapa elimina pietrele la rinichi
• Cum sa faci mujdeiul de usturoi astfel incat sa functioneze ca un medicament
• Bautura ruseasca din boabe incoltite, un adevarat miracol pentru inima si ficat
• Pulberea din pelin ne scapa de parazitii intestinali
• Dieta de 3 zile pentru curatarea intestinelor
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau