• Acesta este cel mai vechi truc natural care te scapa de SUGHIT! Incearca-l si tu cand ai probleme
• Ce efect are asupra barbatilor vocea femeilor aflate in perioada fertila?
• Ai pneumonie, infectii respiratorii si urinare, buze crapate? Iata leacul minune care te ajuta garantat
• Usturoiul, un antibiotic natural de top. Iata cate infectii trateaza
• Combinatii miraculoase de plante care iti dau energie pentru intreaga zi
• Miopia se mosteneste de la parinti. De ce este recomandata nasterea prin cezariana femeilor mioape
• Iata cat de simplu poti arde caloriile
• INCREDIBIL! Iata ce mananca zilnic Angelina Jolie
• Acesta este alimentul secolului. Nu credeai ca poate fi atat de sanatos
• Uimitorul sirop de artar. Iata cate afectiuni trateaza
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.



loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau