• Un elixir miraculos pentru colonul iritabil: sucul de urzica
• Gustarea deosebita care inlocuieste chipsurile din cartofi sau popcornul
• De ce polenul crud este mai bun decat cel uscat. Descopera si cum trebuie luat pentru a fi asimilat 100%
• Cu aceasta cura, in 10 zile, va curatati ficatul si slabiti rapid
• Ce sa nu faci inainte de somn daca vrei sa adormi repede
• Remediu naturist adjuvant in metastaze pe baza de tataneasa si miere
• Alimente care nu expira niciodata
• Cum sa tratezi bataturile cu scortisoara
• Iata doua tratamente naturiste spectaculoase impotriva caderii parului!
• Operatie in premiera: inima care a incetat sa bata in corpul donatorului a fost tranplantata cu succes
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum se prepara maceratul la rece

 

Unele principii active se extrag printr-un contact mai indelungat al plantelor cu solventul. Maceratul la rece se obtine din planta uscata si maruntita, sau din mai multe plante amestecate, in proportiile indicate de medic, din care se pune numarul de lingurite indicat pentru fiecare caz in parte.


Plantele maruntite se lasa in apa la temperatura camerei (15-25 grade), timp de 6 - 8 ore (fara sa se depaseasca aceasta durata, deoarece se pot dezvolta microorganisme). Practic, seara, inainte de culcare, se pun plantele la macerat, iar a doua zi dimineata vor fi filtrate prin tifon sau vata. Maceratul va fi pastrat la rece in sticle inchise.


Macerarea se recomanda pentru unele plante cu continut in mucigalii (radacina de nalba, seminte de in), precum si pentru frunzele de vasc.




Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau