• Copilului tau ii este frica de intuneric? Iata cum sa procedezi
• Reteta zilei: Se apropie sarbatorile! Cum sa prepari un tort delicios cu ciocolata
• Planta de care nu stiai care trateaza contuzii, edeme, degeraturi, cicatrizarea ranilor, neurodermite, eczeme, etc
• Amestecul fabulos de plante care trateaza diareea
• FOTO - Catalina Ponor, in costum de baie la plaja. Iata cat de SEXY este!
• Multivitamine si minerale adulti care furnizeaza organismului nutrienti pentru mentinerea si imbunatatirea tonusului si a rezistentei organismului
• Tratament medicamentos pentru infectii severe produse de stafilococi
• 8 lucruri mai putin stiute despre...
• Cum te poate afecta intreruperea brusca a pastilei anticonceptionale
• FOTO - Idei de ornamente pentru salata de boeuf de Revelion
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum sa scapam de GUTA

 

Desi  guta poate fi relativ usor prevenita si tratata, SUA, precum si alte tari, se confrunta cu o crestere a prevalentei acestei entitati  datorita comorbiditatilor, dietei si consumului de alcool.

Pe langa acesti factori se pare ca aderenta pacientilor la tratamentul  igieno-dietetic si farmacologic este destul de mica, comparativ cu alte afectiuni reumatice.

De aceea, în ultima perioada a crescut interesul pentru alternativele terapeutice non-farmacologice, atat din partea pacientilor cat si a personalului medical.

Ciresele au un oarecare potential antiinflamator (datorita antocianinelor din compozitie) precum si un efect moderat în reducerea concentratiei serice a uratului (posibil ca urmare a inhibitiei xantin oxidazei).

Vezi si: Ce sa nu mananci daca ai guta
 

Recent au fost publicate rezultatele unui studiu  care a urmarit asocierea dintre factorii de risc si incidenta atacurilor de guta. Astfel, consumul de cirese ( extract de cirese/tarta cu cirese) se asociaza cu reducerea riscului de aparitie a atacului de guta.

Aceasta scadere a fost semnificativa la pacientii care consumau doua portii de cirese/zi  versus o portie (o portie = aproximativ 10- 12 cirese). Insa trend-ul  descendent nu s-a mentinut si la cei care mancau mai multe portii (ex: patru).

Combinatia dintre consumul de cirese si tratamentul specific (allopurinol) s-a asociat cu o reducere de aproximativ  75% a incidentei atacurilor de guta,  comparativ cu alimentele bogate în purine sau consumul de alcool care au crescut recurenta acestora.

Vezi si: Un foarte bun antidot natural pentru guta
 

Studii asemanatoare celui mentionat mai sus, precum si rezultatele studiilor epidemiologice, argumenteaza recomandarile  alimentare ale ACR (Congresul American de Reumatologie), respectiv: limitarea consumului de alcool si a bauturile îndulcite cu sirop de fructoza, renuntarea la organe si promovarea unui regim alimentar bogat în legume si alimente sarace în grasimi.

Mentionam ca ACR nu a emis vreo recomandare specifica cu privire la consumul de cirese.

Asadar, un regim de viata echilibrat, renuntarea la placerile alimentare  „vinovate”  si o comunicare sanatoasa medic-pacient ar putea fi „cheia succesului” terapeutic...cu sau fara  doua- trei portii de cirese pe zi.

Autor: Andreea Ciucu, medic reumatolog (sursa csid.ro)

Vezi si: 
Alimentatia nesanatoasa, plina de mezeluri, duce la guta! 

Articole despre: +guta +alimentatie
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau