• Dieta recomandata persoanelor cu gastrita. Ce alimente sunt INTERZISE
• Masca cu gutui pentru riduri
• Leacurile bunicii pentru viermisori, oxiuri sau giardia
• Ceaiul de patlagina, foarte bun pentru raceli, bronsite cronice, astm bronsic, ulcer gastroduodenal, laringite, traheite, ulcer varicos, tuse, conjunctivite si diaree
• De ce este bine sa bei ceai de catina
• EFECTELE UIMITOARE ale sucului de frunze de papadie
• FABULOS! Cu ce suc natural pot inlocui barbatii viagra
• Leacuri cu aloe vera care distrug bacteriile, virusii sau ciupercile
• Ce beneficii are alicina din usturoi
• Sucul natural care trateaza guta
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum sa mananci avocado? 8 retete pe care nu le stiai

 

Cu o textura cremoasa, aroma delicata de nuci si o bogatie de nutrienti, avocado este un fruct pe care il putem prepara in foarte multe feluri. Descopera cateva retete ingenioase!

Avocado are un continut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K si C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier si acizi grasi omega-3. Mai mult decat atat, avocado se poate prepara in foarte multe feluri, de la mancaruri sarate pana la deserturi sofisticate. 

Iata cateva retete pe care nu-ti imaginai ca le poti face cu avocado:

1. Negresa

Ingrediente

Pentru prajitura

2 bucati de avocado, pisate cu furculita

230 de grame de ciocolata neagra, topita

1 ceasca cu zahar

2 oua

1 plic de zahar vanilat

3/4 cana cu faina

1/4 cana cu pudra de cacao

1/2 lingurita cu praf de copt

1/2 lingurita cu sare

2 linguri ulei vegetal

100 grame de ciocolata neagra, maruntita.

Pentru glazura:

1 avocado bine copt

2 cani si jumatate de zahar pudra

1 plic de zahar vanilat.

Se incalzeste cuptorul in prealabil.

Intr-un bol se amesteca avocado cu ciocolata topita, apoi se adauga zaharul, ouale, vanilia si se incorporeaza bine. Apoi se adauga faina, cacaua, praful de copt si sarea, amestecandu-se doar cat sa se omogenizeze putin. 

Se adauga uleiul vegetal, bucatile de ciocolata si se toarna in tava de copt tapetata cu ulei/faina sau foaie de copt.

Se lasa aproximativ 30 de minute la cuptor, dupa care se lasa la racit.

Pentru a prepara glazura trebuie sa amesteci cu mixerul avocado pana cand capata o consistenta cremoasa. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mica si adauga uleiul si apoi cate putin din zaharul pudra. 

2. Budinca 

Ingrediente

2 bucati de avocado copt, putin moale

3-4 linguri de pudra de cacao

3 linguri de miere de albine sau cateva curmale inmuiate cateva minute in apa

1 lingura unt de arahide/migdale (optional).

Mod de preparare

1. Cumpara avocado bine copt si moale sau lasa-l la copt cateva zile invelit in hartie si la intuneric.

2. Amesteca miezul de avocado cu celelalte ingrediente intr-un robot de bucatarie sau blender pana devin cremoase. Adauga putina apa sau lapte vegetal daca vrei o budinca mai moale.

3. Se toarna in cupe si se lasa putin la frigider.

3.Avocado prajit

Ingrediente

1 avocado bine copt

1/2 cana faina

1 ou

3/4 cana cu pesmet

putin unt topit

usturoi pudra

ceapa pudra

boia iute

sare

piper.

Avocado se taie felii.

Pune inr-un bol faina amestecata cu sare si piper, in alt bol oul batut si in al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudra de usturoi/ceapa, sare, piper si boia. 

Fiecare felie de avocado se trece prin faina, apoi ou, apoi permet. 

Se asaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se lasa la cuptor 15-20 de minute. 

4. Ochiuri in avocado

Ingrediente

avocado, taiat in jumatate

ou

sare

piper.

Oul se sparge si se asaza in scobitura lasata de samburele de avocado.

Se lasa sub capac intr-o tigaie in care se pune foarte putina apa sau se pune la cuptor cateva minute.

5.Tarta cu ciocolata

Pentru blat ai nevoie de:

1 cana de nuci/migdale/seminte de floarea soarelui crude;

pudra de cacao;

putina sare;

1 cana curmale.

Pentru crema ai nevoie de:

1/2 cana curmale sau miere de albine;

1 avocado copt sau o banana;

pudra de cacao, dupa gust.

1.Mixeaza nucile, cacaua si sarea in robotul de bucatarie.

Dupa ce ai obtinut faina din nuci adauga curmalele si mixeaza compozitia cu robotul;

2. Pune crusta intr-un inel culinar asezat pe o farfurie, preseaz-o;

3. Mixeaza ingredientele pentru crema si toarn-o peste blat;

4. Orneaza mini-tortul cu felii de capsuni, zmeura sau orice alt fruct de sezon. Sau le poti aseza in strat generos intre blat si crema.

6. Inghetata

Ingrediente

1 avocado bine copt

2 cesti cu iaurt grecesc

1/2 cana cu lapte

1 plic zahar vanilat

putina sare de mare

miere de albine sau zahar, dupa gust.

Se amesteca in blender toate ingredientele, se toarna intr-o caserola si se pune la congelator.

Ca sa fie cremoasa, inghetata trebuie amestecata din jumatate in jumatate de ora cate putin. 

7. "Maioneza" 

Ingrediente

1 avocado bine copt;

1/4 lingurita cu fulgi de drojdie inactiva (pentru a-i conferi sosului o usoara aroma de branza);

1 lingurita pasta de susan;

1 lingura ulei de masline extravirgin;

putina sare;

1/4 lingurita pudra de curry;

zeama de lamaie sau otet de mere, dupa gust;

1 catel de usturoi (optional);

mustar (optional).

Piseaza bine avocado si amesteca-l cu restul ingredientelor amestecand pana devine cremos. Poti sa folosesti si un blender daca prepari cantitati mai mari de sos. Este un dressing perfect pentru salate sau pentru paste. 

8. Supa

Ingrediente

4 rosii mari;

1 avocado potrivit;

1-2 catei de usturoi;

sare de mare;

piper negru;

2-3 linguri ulei de masline presat la rece (optional);

frunze proaspete de busuioc;

zeama de lamaie, dupa gust;

parmezan ras (optional).

Se amesteca toate ingredientele in blender pana obtii o consistenta cremoasa. Se orneaza cu parmezan, busuioc si putin ulei de masline. (sursa: eva.ro)

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri