• Proteina care functioneaza ca biomarker al recidivei cancerului
• Cum sa iti tii sub control greutatea daca ai hipotiroidie
• Cum se face vindecarea fibromului, fara operatie
• Sa vindecam naturist spondiloza cervicala si reumatismul!
• Leac pentru vindecarea rapida a hemoroizilor
• Dieta cu capsuni te ajuta sa elimini toxinele si sa slabesti rapid
• Secara are proprietati antioxidante si imunostimulatoare, previne imbatranirea peamatura si tumorile cancerigene
• Copiii prematuri au nevoie de parinti destepti pentru a supravietui
• Doua milioane de bacterii pe mililitru descoperite In sapunul dezinfectant Maxil
• Pentru intarirea imunitatii, consuma regulat acest amestec!
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum sa faci cel mai bun si sanatos sos Tzatziki

 

Sosul Tzatiki este un aperitiv grecesc care este utilizat ca sos pentru mai multe tipuri de mancaruri printre care Souvlaki si Gyros. Reteta originala de Tzatiki se prepara folosind iaurt obtinut din lapte de oaie sau capra cu usturoi, castraveti, sare, ulei de masline, piper, marar. Atat in Grecia cat si in Cipru, Tzatziki se serveste ca aperitiv cu paine sau lipii. Totusi, multe restaurante aflate in zonele turistice servesc Tzatziki-ul ca pe un sos impreuna cu mancaruri traditionale.

Siropul de usturoi, remediul minune pentru raceala
 

Termenul "tzatziki" provine de la cuvantul "cacik" in limba turca care inseamna sosuri "chatni", sosuri orientale atat dulci cat si acre care contin condimente si legume proaspete taiate marunt.

Pentru aceasta reteta insa se vor folosi numai ingrediente naturale, sanatoase, care nu ataca organismul uman. Asadar, se foloseste iaurt facut acasa din lapte de vaca, un castravete mare, putin usturoi verde, 5-7 frunze de menta proaspete, 2 linguri de ulei de masline si condimente (sare si piper dupa gust). 

Se curata castravetele de coaja cu un cutit, apoi de seminte cu o lingura si se taie în bucatele mici, eventual se rade pe razatoare. Iaurtul natural trebuie scurs de zer. Usturoiul se spala cu apa si apoi se taie cât mai marunt înainte de a fi folosit. Se pune iaurtul într-un bol, se adauga usturoiul, uleiul de masline, sarea, piperul si frunzele de menta proaspete, taiate marunt, se amesteca si se poate servi dupa ce a stat 1-2 ore la rece, la frigider.


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau