• Fructul recomandat in meniul unui bolnav de diabet
• Solutii simple de slabit, fara dieta
• Ce sa mananci la fiecare masa a zilei pentru a curata organismul de toxine in doar doua zile
• Reteta zilei: Nu ti-e pofta de niste chiftelute de vita la cuptor? Iata cum sa le prepari
• Tinctura de sunatoare trateaza bolile nervoase, nevroza si astenia insotite de insomnii
• Supa de pui cu mazare verde, foarte buna pentru eliminarea celulitei. Iata cum sa o prepari
• Uleiul de masline extravirgin, usturoiul si spanacul protejeaza inima de boli. Iata si alte alimente cu acelasi efect
• Teste medicale pe care trebuie sa le faci periodic
• Kentera - pentru tratarea incontinentei prin mictiuni imperioase
• Kefadim, pulbere - pentru infectii ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonie
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Cum iti dai seama ca ai facut o criza de apendicita?

 

Uneori, simptomele apendicitei pot fi confundate cu ale unei gastroenterite, pentru că şi aceasta este anunţată de dureri abdominale. Însă în acest caz, durerile sunt difuze şi cuprind tot abdomenul, nu numai zona inferioară a acestuia. În plus, gastroenterita este însoţită de diaree şi febră mare. Inflamarea apendicelui provoacă o durere intensă şi crampe în partea inferioară a abdomenului. Durerea apare brusc şi creşte rapid în intensitate în următoarele 6-12 ore. Este însoţită de greaţă, uneori de vărsături, şi de constipaţie, iar temperatura creşte uşor până la 38-39 de grade Celsius. În caz de peritonită (infecţie în cavitatea abdominală), simptomele se agravează. Febra creşte, abdomenul este dur, contractat şi extrem de dureros, greţurile şi vărsăturile sunt mai dese iar starea generală este proastă. În acest caz trebuie să ajungi cât mai repede la spital. Operaţia de extirpare a apendicelui trebuie să se facă imediat, altfel viţaa ta este în pericol.


Cauzele inflamaţiei apendicelui nu sunt mereu cunoscute. Uneori poate fi vorba despre acumularea materiilor fecale în apendice. Tumorile, paraziţii sau afecţiunile inflamatorii ale intestinului se pot număra, de asemenea, printre cauzele apendicitei.


Diagnosticul este pus de medic după palparea abdomenului pentru detectarea inflamaţiei. Un test de urină poate exclude o eventuală infecţie urinară. De asemenea, analizele de sânge vor arăta creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce sugerează că există o infecţie în organism.


Odată pus diagnosticul de apendicită, intervenţia chirurgicală trebuie făcută cât mai curând. Altfel, se poate ajungela o infecţie gravă în cavitatea abdominală (peritonită). Operaţia se realizează sub anestezie generală, iar incizia va fi de doar câţiva centrimetri. După vindecare, cicatricea este aproape invizibilă.


Intervenţia poate fi realizată şi cu un tub optic prevăzut cu un sistem de iluminat (endoscop), introdus în abdomen. Aceasta este tehnica cel mai puţin invazivă, iar cele trei incizii care se fac lasă cicatrice de câţiva milimetri.


Recuperarea


După operaţie şi în funcţie de starea pacientului, acesta mai rămâne în spital între două şi şase zile. În cazul încare apar complicaţii din cauza peritonitei, acesta va fi păstrat sub observaţie medicală mai mult timp.


Activităţile care solicită muşchii abdominali (sport, cărat greutăţi) sunt interzise cel puţin patru săptămâni după intervenţia chirurgicală.


Posibile complicaţii


Deşi se întâmplă foarte rar, după operaţie pot apărea unele simptome îngrijorătoare. Solicită ajutorul medicului dacăprezinţi:


- vărsături necontrolate;


- dureri în zona abdomenului;


- ameţeli şi stări de slăbiciune;


- sânge în urina sau vomă;


- durere, puroi sau roşeaţă în zona inciziei;


- febră.


 


 

loading...

Video Stiri