• Puterea naturii intr-o singura planta: Aloe vera
• UIMITOAREA cura cu zeama de varza. Iata cate kilograme dai jos intr-un timp scurt
• DIETA INCREDIBILA! Cum poti slabi aproape 10 kilograme in doua saptamani
• Tine o cura cu morcovi si vei vedea efectele!
• Obiceiuri zilnice care favorizeaza hemoroizii
• De ce apar chisturile mamare, care sunt simptomele si cum se trateaza
• Doua supe delicioase pentru Postul Craciunului
• Care este cel mai potrivit moment pentru un control ginecologic amplu si in ce consta examinarea
• Siropul de patlagina, excelent leac pentru bronsite acute si cronice cu expectoratie vascoasa
• Beneficiile uimitoare ale alifiei de arnica
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ce este indicat sa mananci daca ai colesterolul marit

 

Colesterolul este cel care se depune pe vasele de sânge, le îngroaşă şi produce bolile cardiovasculare. Nivelul crescut al colesterolului este favorizat de anumiţi factori precum o dietă necorespunzătoare, fumatul, lipsa de mişcare.
În momentul în care colesterolul rău depăşeşte valoarea de 100-130 mg/dl ar trebui să ne punem problema tratamentului. Dacă pacientul are valorile de până la 200 mg/dl, se încearcă scăderea acestuia prin dietă şi mişcare. În cazul în care valoarea este mai mare, se recurge la tratamentul cu statine.


Statinele sunt medicamente care scad valoarea colesterolului prin inhibarea unei enzime care are rol de producere de colesterol în ficat. Pentru că dieta şi exerciţiul fizic pot scădea grăsimile din sânge cu până la 30%, avem nevoie de aceste medicamente, statinele, care pot readuce la normal valoarea colesterolului în 3-4 săptămâni. Medicamentele pentru colesterol ne ajută în lupta cu afecţiunile cardiovasculare. Rolul statinelor, aşa cum sunt simvastatina, rosuvastatina sau atorvastatina, este acela de a „vindeca” vasele de sânge şi de a preveni riscul apariţiei unor boli severe de inimă. Tratamentul este, însă, de lungă durată. Persoanele care nu au colesterol pot mânca 3-4 ouă întregi pe săptămână. Cei care au, însă, un colesterol ridicat trebuie să ocolească aceste alimente. Pentru ei, specialiştii recomandă două albuşuri pe săptămână sau un mic dejun care să conţină omletă albă, preparată doar din albuşuri, legume şi condimente.


 

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau