• Pasta usor de preparat in casa, care te scapa de durerile reumatismale
• Descopera ce alimente sanatoase poti consuma fara sa cheltuiesti mult
• Leacul miraculos dintr-un singur ingredient: gelatina
• Rasul, dusmanul depresiei si al bolilor de inima
• Grasita, buruiana care poate inlocui oricand somonul in farfuria ta
• Cel mai sanatos mic dejun
• A fost descoperita mumia unui calugar budist aflat inca in pozitie de meditatie
• Cum obtii un abdomen plat in mai putin de o saptamana
• Sanatate la ceaun: Cum prepari cea mai buna mamaliga
• 7 tratamente de infrumusetare cu ulei de masline
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ce este indicat sa mananci daca ai colesterolul marit

 

Colesterolul este cel care se depune pe vasele de sânge, le îngroaşă şi produce bolile cardiovasculare. Nivelul crescut al colesterolului este favorizat de anumiţi factori precum o dietă necorespunzătoare, fumatul, lipsa de mişcare.
În momentul în care colesterolul rău depăşeşte valoarea de 100-130 mg/dl ar trebui să ne punem problema tratamentului. Dacă pacientul are valorile de până la 200 mg/dl, se încearcă scăderea acestuia prin dietă şi mişcare. În cazul în care valoarea este mai mare, se recurge la tratamentul cu statine.


Statinele sunt medicamente care scad valoarea colesterolului prin inhibarea unei enzime care are rol de producere de colesterol în ficat. Pentru că dieta şi exerciţiul fizic pot scădea grăsimile din sânge cu până la 30%, avem nevoie de aceste medicamente, statinele, care pot readuce la normal valoarea colesterolului în 3-4 săptămâni. Medicamentele pentru colesterol ne ajută în lupta cu afecţiunile cardiovasculare. Rolul statinelor, aşa cum sunt simvastatina, rosuvastatina sau atorvastatina, este acela de a „vindeca” vasele de sânge şi de a preveni riscul apariţiei unor boli severe de inimă. Tratamentul este, însă, de lungă durată. Persoanele care nu au colesterol pot mânca 3-4 ouă întregi pe săptămână. Cei care au, însă, un colesterol ridicat trebuie să ocolească aceste alimente. Pentru ei, specialiştii recomandă două albuşuri pe săptămână sau un mic dejun care să conţină omletă albă, preparată doar din albuşuri, legume şi condimente.


 

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau