• Este sau nu sanatos UNTUL? Afla aici ce spun specialistii in nutritie
• Iata cat de sanatos este sa mananci salata de varza
• Leacuri incredibile cu cenusa. Iata ce boli trateaza
• Miley Cirus, de urgenta la spital. Ce i s-a intamplat vedetei
• A murit indragitul scriitor GABRIEL GARCIA MARQUEZ, laureat al Premiului Nobel
• Semne ca suferi de sindromul burnout
• Ce sa faci si ce sa nu faci in Vinerea Mare
• Chitaristul Malcolm Young paraseste trupa AC/DC din cauza unei probleme de sanatate
• ATENTIE la simptomele cancerului pulmonar!
• Ce fel de ceaiuri sa bei daca te doare stomacul de Paste
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Ce este indicat sa mananci daca ai colesterolul marit

 

Colesterolul este cel care se depune pe vasele de sânge, le îngroaşă şi produce bolile cardiovasculare. Nivelul crescut al colesterolului este favorizat de anumiţi factori precum o dietă necorespunzătoare, fumatul, lipsa de mişcare.
În momentul în care colesterolul rău depăşeşte valoarea de 100-130 mg/dl ar trebui să ne punem problema tratamentului. Dacă pacientul are valorile de până la 200 mg/dl, se încearcă scăderea acestuia prin dietă şi mişcare. În cazul în care valoarea este mai mare, se recurge la tratamentul cu statine.


Statinele sunt medicamente care scad valoarea colesterolului prin inhibarea unei enzime care are rol de producere de colesterol în ficat. Pentru că dieta şi exerciţiul fizic pot scădea grăsimile din sânge cu până la 30%, avem nevoie de aceste medicamente, statinele, care pot readuce la normal valoarea colesterolului în 3-4 săptămâni. Medicamentele pentru colesterol ne ajută în lupta cu afecţiunile cardiovasculare. Rolul statinelor, aşa cum sunt simvastatina, rosuvastatina sau atorvastatina, este acela de a „vindeca” vasele de sânge şi de a preveni riscul apariţiei unor boli severe de inimă. Tratamentul este, însă, de lungă durată. Persoanele care nu au colesterol pot mânca 3-4 ouă întregi pe săptămână. Cei care au, însă, un colesterol ridicat trebuie să ocolească aceste alimente. Pentru ei, specialiştii recomandă două albuşuri pe săptămână sau un mic dejun care să conţină omletă albă, preparată doar din albuşuri, legume şi condimente.


 

Video Stiri