• Iata ce poti adauga in cafea ca sa iti mentii creierul sanatos!
• Consumul regulat de castraveti murati este foarte benefic pentru organism. Previne cancerul de colon si multe alte boli
• Soia amelioreaza simptomele menopauzei. Vezi si alte beneficii
• Spanacul si papaya, leacuri de top pentru imbunatatirea vederii
• Boli pe care le provoaca administrarea regulata de antibiotice
• UIMITOR! Nu credeai asa ceva! O bautura pe care o consumam frecvent la petreceri si in cluburi este foarte sanatoasa pentru organism
• Care este diferenta dintre carbohidratii buni si cei rai. Dr. Oz iti raspunde
• Cand apare diabetul zaharat la copii
• Respecta aceste sfaturi ale medicilor daca vrei sa ai rinichi sanatosi
• MIRACOL! Specialistii americani in medicina au descoperit leacul pentru CANCER!
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Carnea de miel este o optiune buna doar pentru persoanele sanatoase. Vezi cui ii este contraindicata

 

Carnea de miel se afla in centrul bucatelor traditionale de Paste, insa inainte de a o consuma ar trebui sa stii daca poate fi consumata fara restrictii, cum trebuie preparata si care sunt beneficiile acestui aliment. Iata cateva lucruri despre carnea de miel pe care trebuie sa le stii, potrivit eva.ro:


 1. Este foarte buna pentru persoanele sanatoase
Daca nu ai probleme de sanatate, carnea de miel este foarte sanatoasa. "Mielul sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme de sanatate este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in nutritie, in eva.ro.


2. 100 grame carne de miel contine 200 - 300 calorii.


3. Carnea de miel contine mult potasiu.


4. Este bogata in carnitina
Carnea de miel contine carnitina, un aminoacid esential, mai rar intalnit in alte alimente, care are capacitatea de a-i asigura organismului energia de care are nevoie pentru a functiona bine.


5. Este o sursa buna de fier si zinc
Organele (in special ficatul) de miel, dar si carnea contine foarte mult fier care se absoarbe foarte usor. O portie de carne de miel asigura aproximativ 30% din necesarul zilnic de zinc, mineral estential pentru cresterea oaselor, refacerea si cicatrizarea tesuturilor, dar si pentru intarirea sistemului imunitar.


In acelasi timp, trebuie sa ai grija la consumul de organe de miel, deoarece au si foarte multe purine (substante toxice) care ingreuneaza digestia.


6. Calciul, vitamina E si acidul folic se gasesc in cantitati mici in carnea de miel.

7. Carnea de miel contine lipide de grasimi saturate care au efecte aterogen, adica se depun pe artere si favorizeaza aparitia bolilor de inima.

8. Alege un miel care cantareste, intreg, cel putin 10 kilograme


 "Cu cat este mai mic cu atat contine mai multe purine care-l fac mai greu digerabil, fiind o optiune foarte periculoasa in special pentru persoanele bolnave de guta. Este indicat sa cumperi un miel sau bucati dintr-un miel care sa aiba in jur de 10 - 15 kilograme", sustine prof.dr. Mencinicopschi.

9. 100 de grame de carne de miel contine 80 miligrame de cholesterol.

10.  Carnea de miel, afrodisiac natural
Substantele nutritive din carnea de miel sau de berbec au capacitatea de a creste capacitatea sexuala a barbatilor.


11. Carnea de miel nu este recomandata oricui
Persoanele care au anumite probleme de sanatate trebuie sa consume cu moderatie carnea de miel. Cei care au probleme cu ficatul, rinichii, pancreasul, colesterolul, hipertensiunea arteriala, trigliceridele ridicate si cu obezitatea ar trebui sa manance foarte putin si doar bucatile slabe.


 Aceasta carne poate fi periculoasa pentru persoanele cu hiperuricemie (crestere a nivelului de acid uric in sange, care provoaca guta si calculii biliari). De asemenea, trebuie sa stiti ca proteina din carnea de miel poate provoca si alergii, care apar la 6-12 ore de la consum.


Moduri de preparare a carnii de miel
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomanda prepararea carnii de miel la gratar, cuptor sau inabusita, in niciun caz prajita. De asemenea, daca vrei sa faci stufat de miel, pune cat mai multe legume in el pentru a evita aparitia problemelor legate de constipatie. Adaosul de legume va aduce o cantitate insemnata de fibre care vor ajuta in procesul de digestive. Adauga verdeata si orez integral in drobul de miel pentru a-l face mai usor digerabil. Evita sa consumi carnea de miel cu paine, mamaliga sau paste. Ea trebuie asociata doar cu legume.



Articole despre: +carnitina
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau