• Boala incurabila de care sufera Cosmina Pasarin
• VIDEO INCREDIBIL! Doua tinere care cantaresc impreuna peste 200 de kilograme se dezlantuie pe o melodie RAP. Ce a iesit te va face sa razi in hohote
• Cum functioneaza ovulatia si care sunt cauzele dereglarilor de ovulatie
• Modificari ale sanului si pielii care anunta CANCERUL!
• Care este momentul optim in care sa te lasi de fumat
• Femeie NU trebuie sa neglijeze sangerarile genitale dupa menopauza! Pot anunta o boala crunta
• Nu credeai asa ceva! Excesul de ciocolata provoaca...
• Ai fata plina de cosuri? Iata solutii de tratament
• Usturoiul, un excelent pansament pentru stomac
• Ce risti daca nu bei suficienta apa
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Bolile de inima si cancerul: este usturoiul raspunsul?

 

Un proiect de cercetare finantat de UE se afla acum in desfasurare si isi propune sa exploreze impactul asupra aterosclerozei si cancerului colorectal al compusilor bio-activi continand sulf, gasiti in usturoi. Usturoiul este bine cunoscut pentru rolul sau terapeutic in prevenirea cancerului si bolilor cardiovasculare. Aceste boli sunt de departe principala cauza a mortii in UE. Cresterea consumului de usturoi si cresterea continutului de substante bioactive in usturoi continand sulf, pot preveni aceste boli. Studiile clinice au sugerat faptul ca usturoiul produce reduceri semnificative a nivelelor de colesterol si trigliceride in ser, reduce presiunea sangelui (tensiunea arteriala) si mareste activitatea fibrinolitica (spre exemplu aceasta afecteaza coagularea sangelui). Studiile epidemiologice si pe animale au sugerat de asemeni potentialul antitumoral al usturoiului. Oricum, in ciuda acestor efecte terapeutice recunoscute, studii stiintifice asupra mecanismelor, cu preparate din usturoi bine definite si compusi caracterizati, inca lipsesc.

Noul proiect are 2 obiective stiintifice primare:
1. De a intelege si imbunatati producerea de compusi bioactivi din usturoi prin tehnici de ameliorare sofisticate;
2. De a imbunatati intelegerea rolului usturoiului in dieta si ca agent terapeutic in promovarea si sustinerea starii de sanatate, in special potentialul lui de a preveni cancerul si bolile cardiovasculare cum ar fi ateroscleroza.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt de a identifica mecanismele prin care usturoiul interactioneaza cu procesele inflamatorii ale aterosclerozelor si dezvoltarea cancerului in celule la animale si oameni. Proiectul va asigura de asemeni o analiza din interior a sintezei compusilor benefici din usturoi si mecanismele lor de actiune. Viitoare detalii despre acest proiect si rezultatele lui sunt disponibile la coordonator sau prin vizitarea site-ului proiectului.

Medicamentul numit "usturoi" si efectul lui protector asupra bolilor de inima Potrivit lui Karen Collins, de la American Institute for Cancer Research, cu ocazia unei conferinte stiintifice recente, s-au oferit noi dovezi privind efectul protector al usturoiului asupra cancerului si bolilor de inima. Specialistii au confirmat descoperirile anterioare care aratau ca modul de preparare al usturoiului in hrana sau suplimente - ii modifica efectele. Dr. John Milner de la Universitatea statului Pennsylvania din SUA a prezentat o sinteza a studiilor de laborator care evidentiaza efectul usturoiului de modificare a activitatii mai multor enzime, blocind formarea unor compusi cancerigeni si efectele lor daunatoare asupra ADN-ului celular.

Usturoiul pare capabil sa stimuleze capacitatea organismului de a detoxifia alti carcinogeni si de a inhiba cresterea celulelor canceroase. Potrivit altor comunicari prezentate cu ocazia aceleiasi conferinte, cercetatorii au remarcat ca studiile atesta existenta unei legaturi intre consumul de usturoi si reducerea riscului de cancer de stomac si colorectal. In ce priveste cancerele pulmonar, mamar si de prostata, exista prea putine studii umane pentru a putea trage concluzii definitive. Specialistii de la Universitatea din Carolina de Nord au analizat 5 studii populationale in care s-au folosit suplimente de usturoi si au ajuns la concluzia ca acestea, spre deosebire de usturoiul consumat ca atare in hrana, nu par sa aiba efect protector impotriva cancerului. Modul de preparare al usturoiului pare sa joace un rol important in ce priveste eficienta lui.

Atunci cind usturoiul crud estre zdrobit sau maruntit, componentii sai sint transformati in ingredientele active, cu efect protector. Dr. Milner ne sfatuieste sa maruntim usturoiul si sa-l lasam sa stea cel putin 10 minute inainte de a-l consuma pentru a permite activarea compusilor protectori inainte ca prepararea termica sa stopeze acest proces.

De cit usturoi este nevoie pentru a beneficia de protectia impotriva cancerului?

Studii recente nu au evidentiat nici o legatura directa intre riscul de cancer si cantitatea de usturoi consumata; mai mult, expertii considera ca nu este nevoie sa consumam usturoi in fiecare zi pentru a ne bucura de proprietatile sale anticanceroase. In general, protectia se obtine cu un consum de 5-18 g de usturoi crud sau gatit pe saptamina. Consumarea unei cantitati de peste 20 g (6 catei) pe zi poate creste riscul de hemoragie gastrica. o Usturoiul este foarte studiat si pentru posibilele sale efecte benefice asupra inimii. Unele studii arata ca el poate scadea colesterolul cu 5-10% si pare sa inhibe reactiile care transforma LDL-ul colesterolul in forma sa cea mai daunatoare. S-a mai constatat ca usturoiul scade tendinta celulelor sangvine de a forma cheaguri nedorite. Unele studii populationale care arata ca cei care consuma mai mult usturoi sufera mai putin de cancer si boli de inima nu au ajustat rezultatele si in functie de efectele consumului de verdeturi de catre subiectii studiati.

Specialistii de la Institutul american de cercetare a cancerului subliniaza ca unul din cei mai importanti pasi pe care ii putem face pentru a ne reduce riscul de cancer este sa adoptam o dieta bazata pe alimente vegetale, care sa includa o varietate cit mai mare de verdeturi. Usturoiul contine potasiu, fosfor, o cantitate impresionanta de vitamina B si C, precum si calciu si proteine. In Europa este considerat un medicament valoros. In tarile fostei Uniuni Sovietice este denumit "penicilina ruseasca". In America el este complet ignorat. In ciuda slabei lui raspandiri pe continentul nord-american, usturoiul are anumite calitati cu totul surprinzatoare. Se pare ca el poate reduce tensiunea arteriala prin doua mecanisme posibile: prin neutralizarea substantelor toxice din intestine, ori actionand asemenea unui vasodilatator. F.G. Piotrousky de la Universitatea din Viena a remarcat faptul ca un procent de 40% din pacientii sai hipertensivi au inregistrat scaderea tensiunii arteriale dupa ce li s-a dat sa manance usturoi. S-a demonstrat de asemenea ca usturoiul este eficient in reducerea nivelului de colesterol si a excesului de glucoza din sange (zaharul sangvin rivalizeaza cu colesterolul in calitate de factor cauzator al arterosclerozei si infarctului). Este recomandat pentru : dureri de git, raguseli, si amigdalita.

Deasemeni pentru bronsitele cronice, pneumonii, astma, tuberculoza si alte afectiuni respiratorii. O sursa prima de selenium, un puternic antioxidant care incetineste procesul de imbatrinire si protejaza corpul impotriva poluarilor din mediu. Selenium protejeaza impotriva ravagiilor imbatrinirii in special dizolvind radicalii liberi gasiti in depozitele adipoase(grasoase).

Selenium lucreaza impreuna cu vitamina E din usturoi pentru a neutraliza radicalii liberi.Aceasta protejeaza impotriva afectarii nu doar a membranelor celulare dar a altor materiale vitale din organismul nostru in special a supra materialului genetic. Usturoiul reprezinta o concentratie foarte bogata de antioxidanti care stabilizeaza presiunea sanguina (folosirea usturoiul crud in salate este una dintre cele mai bune metode pentru hipertensiune). Imbunatateste fluxul sanguin, ridica imunitatea si da vigoare rezistenta si vitalitate tineresca. Sucul de usturoi se utilizeaza pentru negi, bataturi, pete cutanate si dermatomicoze. Fiind utilizat extern este un bun dezinfectant, actioneaza ca o penicilina naturala.

Precautii: Pentru cei care sufera de hipotensiune arteriala - acestia nu trebuie sa foloseasca usturoi.

Articole despre: +selenium +vitamina e
loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Comentarii (1) | Adauga comentariu
  • #659 alik | 07-01-2013 19:30:21 |

    Usturoiul e foarte bun, eu stiu de la bunica ca daca mananci sau inghiti un catel de usturoi pe zi iti scade tensiunea. Mama mea are mari probleme cu tensiunea si o ducem o data la 3 luni la control la clinicco brasov , foarte buna clinica cu aparatura ca in strainatate

Adauga comentariu

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau