• Care este cel mai potrivit moment pentru un control ginecologic amplu si in ce consta examinarea
• Siropul de patlagina, excelent leac pentru bronsite acute si cronice cu expectoratie vascoasa
• Beneficiile uimitoare ale alifiei de arnica
• Cum se prepara cel mai bun mujdei de usturoi
• Ceaiul de sunatoare, foarte bun pentru persoanele care sufera de depresie. Iata si alte remedii cu sunatoare
• VIDEO FABULOS! Trei bunicute fumeaza marijuana pentru prima data. Iata reactia lor
• EMOTIONANT - Cea mai tare cerere in casatorie pe care ai vazut-o vreodata! VIDEO
• VIDEO CUTREMURATOR! Cum viciile unui barbat pot distruge femeia pe care o iubeste
• VIDEO EMOTIONANT! Ce ne-am face noi fara mamici? Priveste acest clip cum se sacrifica ele pentru copii
• FABULOS! Cum sa dezbraci o femeie doar cu un... stranut! FOTO-VIDEO
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Beneficiile uleiului de jojoba

 

Arborele de jojoba (Simmondsia Chinensis) este originar din desertul Sonorul care se afla in nord-vestul Mexicului, dar si in regiunile invecinate din vestul Arizonei. Semintele arborelui de jojoba au o lungime de 2-4 cm si ele pot fi pastrate o lunga perioada de timp fara a-si pierde din calitati.


Din aceste seminte se extrage o ceara lichida sau uleiul de jojoba, el fiind singura ceara lichida vegetala care exista. Acest ulei se obtine prin presarea la rece a semintelor, fiind compus in proportie de 96% din ceramide.


Uleiul de jojoba il putem gasi in compozitia multor produse cosmetice ca gelul de dus, cremele de fata, sampoane si multe altele.


Utilizarile uleiului de jojoba:


PENTRU PAR:


- se poate utiliza in compozitia mastilor care opresc caderea parului in amestec cu alte ingrediente


- adaugat in compozitia sampoanelor sau balsamurilor el reda stralucire si ajuta la regenerare


- datorita acidului linoleic din compozitia sa, el ajuta la intarirea si la reglarea cantitatii de sebum


- se poate aplica si pe varfurile tocite si despicate pentru a le hrani


O masca destul de simpla pentru par urmatoarea: se amesteca 2-3 lingurite de ulei de jojoba si un galbenus de ou, apoi aplicati de parul umed. Acoperiti parut cu o folie protectoare si un prosop cald si stati minim 30-45minute. Spalati parul cu un sampon natural si clatiti-l binel. Este bine sa aplicati samponul mai intai fara sa udati parul, pentru a evita ca acesta sa ramana uleios.


PENTRU FATA:


- hidrateaza si hraneste pielea uscata


- ajuta la reglarea secretei de sebum deoarece penetreaza rapid in piele si nu lasa urme grase


- uleiul de jojoba este un foarte bun cicatrizant si anti-inflamator


- reda elasticitate si suplete tenului


- se poate utiliza ca si demachiant deoarece curata in profunzime machiajul si alte impuritati


- se poate utiliza atat pentru tenul uscat cat si pentru cel mixt si gras sau sensibil


PENTRU MAMA/COPII


- uleiul de jojoba asigura o ingrijire ideala atat in timpul sarcinii, cat si dupa


- poate fi folosit pe pielea fragila a bebelusului

Citeste si: 


Uleiul de argan tine timpul in loc 

Beneficiile uleiului de cocos 

Uleiul de imortele, un cicatrizant natural 

Uleiul de avocado ne scapa de riduri si ne hraneste podoaba capilara

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net

Video Stiri

Mica publicitate

Vezi toate anunturile | Adauga gratuit anuntul tau