• Ce impact are varsta inaintata a tatalui asupra longevitatii copiilor
• Cum folosim culorile pentru a atrage succesul in viata
• Diferenta dintre o relatie serioasa si una neserioasa. De ce se strica relatia dupa casatorie
• Legatura dintre parul roscat si riscul de cancer
• Dezechilibrul electrolitic. Semne de avertizare si tratamente
• Cum se pregateste cea mai gustoasa paine prajita
• 9 lucruri pe care trebuie sa le stii cand cumperi o cafea de calitate
• Efectele suzetei asupra sanatatii copiilor
• Cum apare si cum prevenim eroziunea dentara
• Boala rar intalnita in tarile civilizate, care se poate manifesta si la 20 de ani dupa infectare
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Beneficiile merisoarelor pentru sanatate

 

Merişoarele (afinele roşii) sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Impactul lor benefic a fost descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în zilele noastre prin studii specializate.
Mici, dar de un roşu pasional, retrase în zone sălbatice,  merişoarele cresc în mediul prielnic al lanţului carpatic şi în Munţii Apuseni, unde poţi întâlni un adevărat paradis al afinelor roşii...
Dintre toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi antioxidanţi, ceea ce le transformă în importante arme de apărare a organismului uman.
Ele împiedică dezvoltarea bolilor cronice (cu precădere celor cardiovasculare) şi previn infecţiile.
În compoziţia lor, veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi săruri minerale.
Consumul zilnic de afine roşii formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala responsabilă pentru cariile dentare).
Responsabile pentru acest beneficiu medical sunt proantocianidele din merişoare: acestea acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând fixarea lor la mucoasa anumitor organe.
Această implicare a merişoarelor la nivel bacterian se poate traduce printr-un suport de bază faţă de organismul uman.
Practic, ele ajută organismul să îşi menţină sănătatea, să lupte împotriva posibilelor infecţii şi să îşi susţină procesul de luptă împotriva radicalilor liberi.
Scăderea numărului de infecţii implică şi reducerea administrării antibioticelor în exces, problemă ce afectează copiii, dar şi adulţii la nivel global.
În plus, s-a mai demonstrat ştiinţific că merişoarele au un impact pozitiv în ceea ce priveşte lupta împotriva tumorilor maligne.
Un grup de cercetători din Canada au demonstrat cum celulele canceroase de la nivelul glandelor mamare erau supuse unui risc mult mai scăzut de a evolua spre tumori, dacă se consumă afine roşii.
Merişoarele devin un real sprijin pentru organism şi în faţa bolilor reumatice – antioxidanţii din afine neutralizează radicalii liberi din organism.
Sucul de merişoare – zece miracole într-un pahar
Un tratament cu suc de afine, timp de câteva săptămâni, poate fi un miracol pentru corpul tău, aşa cum am confirmat şi în rândurile de mai sus.
Simpla clătire a gurii cu suc de afine roşii duce la micşorarea coloniei bacteriene, apoi o cană cu suc proaspăt de merişoare face minuni pentru sistemul cardiovascular, restabileşte nivelul colesterolului, inhibă creşterea celulelor canceroase, previne infecţiile (răceala, infecţii respiratorii etc).
Cura cu suc de merişoare poate să completeze şi curele de slăbire: acizii organici din afinele roşii au capacitatea de a reduce depozitele de grăsime, în doar câteva săptămâni.
Merişoarele te pot ajuta să scapi şi de pietrele la rinichi, reduc riscul apariţiei osteoporozei, întăresc sistemul osos, fiind o sursă bogată de calciu.
Sucul de afine roşii acţionează împotriva cancerului în primul rând datorită proantocianidinei – un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.
Consumă - timp de câteva săptămâni - câte un pahar de suc de merişoare şi organismul tău va fi mult mai puternic.


 


Urmareste SANATATE.BZI.ro pe FACEBOOK.COM

loading...
Libertatea.ro
Realitatea.net
PlayTech.ro

Video Stiri