• Cum sa-ti exprimi dragostea fara cuvinte
• Gustari care lupta cu kilogramele in plus si cu timpul
• In ce alimente se gaseste vitamina care protejeaza vasele de sange si intareste oasele
• Ce este ambliopia
• Spirulina combate efectele daunatoare ale radiatiilor
• Alimente care te scapa de grasime
• De cate ori poate fi folosita intr-un an pilula de a doua zi?
• Tratament pentru ochii mereu obositi
• Cum sa mentii valorile glicemiei in limite normale
• Nicoleta Luciu a refuzat o perfuzie din cauza caloriilor
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

Beneficiile ceaiului de hibiscus

 

Ceaiul de hibiscus se prepara din infuzia obtinuta din sepalele florilor plantei Hibiscus Sabdariffa. Acest ceai are o aroma delicioasa, asemanatoare afinelor, cu un parfum deosebit. Are o culoare rosie, data de polizaharidele acide si de flavonoidele continute. Iata cateva beneficii ale ceaiului de hibiscus:


1. Reduce tensiunea arteriala
Ceaiul de hibiscus face minuni pentru persoanele care sufera de afectiuni ale inimii, precum si pentru cele care au probleme circulatorii. Potrivit unui studiu american, trei cesti de ceai de hibiscus pe zi contribuie la reducerea hipertensiunii persoanelor care se confrunta cu risc sporit de atac de cord, atac cerebral si maladii renale. 


2. Combate raceala si intareste sistemul imunitar
Ceaiul de hibiscus protejeaza corpul impotriva atacurilor bacteriene si creste puterea mecanismelor de aparare impotriva infectiilor. Contine cativa antioxidanti de care organismul are nevoie, precum acidul citric si acidul ascorbic, care ajuta la protejarea celulelor corpului.


3. Previne constipatia si trateaza infectiile urinare
Consumul de ceai de hibiscus, in mod regulat, ajuta la prevenirea contipatiei si infectiilor urinare. In caz de cistita, retentie de apa in tesuturi, disurie se administreaza sub forma de infuzie combinata, 4 cani pe zi.


4. Te ajuta sa slabesti
Acest tip de ceai functioneaza extrem de bine in reducerea greutatii, deoarece contine inhibatori de enzime care blocheaza productia de amilaze. Amilaza rupe complexul de zaharuri si amidon din corp si reduce absorbtia carbohidratilor.


Precautii si contraindicatii
Persoanele care au tensiunea arteriala mica si cele care au un nivel scazut de estrogen trebuie sa-l evite. Ceaiul de hibiscus poate afecta gradul de concentrare, prin urmare, nu trebuie consumat cand este necesara o atentie deosebita, cand trebuie sa conduceti sau in timpul oricarei alte activitati care necesita ca mintea sa fie alerta.


De asemenea, evitati consumul de ceai de hibiscus in timpul sarcinii sau alaptarii sau daca luati medicamente impotriva cancerului, pentru ca poate avea efecte adverse in combinatie cu tratamentul.



Articole despre: +hibiscus sabdariffa

Video Stiri