News Flash:

Anasonul

10 Decembrie 2010
3977 Vizualizari | 0 Comentarii
Anasonul
Anasonul (Pimpinella anisum I. (Fam. Umbeliferae)Planta aceasta, care in unele parti ale tarii se mai numeste si badean, este originara din regiunea mediteraneana. La noi se gaseste numai cultivata.

De la anason se folosesc fructele

- Fructus Anisi Vul­garis - ce contin ulei volatil, care are actiune stimulativa asupra apetitului.

Uleiul volatil din fructele de anason excita secretiile pancreatice si intestinale, ajutand astfel digestia.Ceaiul de anason se recomanda ca expectorant in bronsite, mareste cantitatea de lapte la femeile care alapteaza.

Calmeaza co­licile intestinale si sto­macale la sugari si copii, face sa creasca diureza, ajuta la eliminarea gaze­lor din stomac (carmina­tiv).

Infuzia preparata din 10 g fructe la 100 g apa ajuta la eliminarea vier­milor intestinali.Pentru sugari, anaso­nul se foloseste oparind 5-6 fructe la o canita de ceai. Pentru adulti, ceaiu1 se poate prepara dintr-o jumatate lingurita de fructe la un sfert de litru de apa.Ceaiul se bea caldut, de preferinta, inainte de masa.

Fructele de anason intra in compozitia ceaiului gastric.

anasonul
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 36 queries | Mysql time :0.014932 (s)

loading...