Sport

Fosta sotie a lui Costel Corduneanu traieste clipe de cosmar

Publicat: 06 sept. 2004
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fosta sotie a lui Costel Corduneanu traieste clipe de cosmar
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:50110;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Chiar daca judecatorii i-au dat castig de cauza in procesul de divort, Elena Corduneanu traieste zi de zi sub teroarea lui Costel Corduneanu •In urma procesului, femeia a obtinut custodia fiicei sale, Madalina, fapt care-l deranjeaza pe fostul sot

Ieri, in exclusivitate pentru ZIUA de Iasi, Elena Corduneanu, fosta sotie a lui Costel Corduneanu, denuntatorul lui Iulian Bogdan si Adrian Corduneanu, cu care nu are nici o legatura de rudenie, a povestit calvarul ultimilor ani ai casatoriei sale. Cel care este principalul pion al anchetatorilor in cazul acuzatiilor de santaj mentionate afirma fara nici o retinere ca este protejatul politistilor, ca sta la cafea cu acestia, ca are sprijinul politistului sef Stefan Alexa, ca isi poate permite chiar sa o omoare pe fosta sotie, pentru nimeni nu-i va face nimic. Amenintarile aduse fostei sotii, profesorului Constantin Radu, antrenorul fiicei sale, au fost luate in seama de Politie doar dupa ce reporterii cotidianului ZIUA de Iasi si-au facut simtita prezenta la sediul sectiei de Politie unde era anchetat Costel Corduneanu. In schimb, anchetarea acestuia pentru agresiunile violente la care i-a supus pe socrii sai, in comuna Letcani, nu are nici un rezultat pana acum. Desi probele si marturiile impotriva sa sunt nenumarate si evidente, nimeni nu considera ca denuntatorul reprezinta un pericol social, motiv pentru care ramane in libertate. Mai exista si posibilitatea ca, in schimbul marturiilor sale impotriva celor doi acuzati de santaj, politistii sa-i permita orice manifestare violenta, in dispretul legii. Este inadmisibil ca o asemenea situatie sa fie tolerata fara sa raspunda cineva pentru un asemenea targ josnic, ce demonstreaza ca oamenii politistilor isi pot permite sa calce legea in picioare. Cu alte cuvinte, daca ai sprijinul Politiei iti poti permite sa faci orice, pentru ca poti scapa nepedpsit. Prezentam mai jos declaratiile facute de Elena Corduneanu, o femeie care nu vrea altceva decat sa fie scapata de calvarul provocat de fostul sot, omul Politiei iesene.

De un an de zile, Elena Corduneanu nu mai stie ce inseamna linistea intr-un camin. In urma unui lung proces de divort, recent, femeia a obtinut custodia Madalinei, fetita de 11 ani rezultata in urma casatoriei cu Costel Corduneanu. Din luna septembrie 2003 si pana astazi, Elena Corduneanu a fost nevoita sa suporte amenintarile si bataile sotului, fara ca politistii sa poata lua vreo masura. De fiecare data cand se adresa Sectiei 5 Politie reclamand faptul ca a fost agresata de Costel Corduneanu, femeii i se cerea sa aduca martori care sa sustina spusele sale. „Am fost batuta de nenumarate ori si nimeni nu a facut nimic. Chiar si atunci cand aveam termene la divort, politistii erau nevoiti sa ma scoata din sala de judecata prin boxa in care stau de obicei acuzatii”, a declarat Elena Corduneanu. Mai mult, aproape zilnic, femeia este sunata de fostul sot si amenintata cu moartea. „Am tot felul de mesaje de amenintare pe telefonul mobil, in care fostul meu sot imi spune ca ma va ucide”, a mai declarat Elena Corduneanu. Sub pretextul ca vrea sa-si vada fiica, tatal acesteia nu face altceva decat sa-si terorizeze fosta sotie. Aceasta a fost acuzata de nenumarate ori ca traieste in concubinaj cu diversi barbati si ca acesta ar fi motivul pentru care-si ascunde adresa. In realitate, Elena Corduneanu a obtinut ajutorul reprezentantilor de la Centrul de Mediere si Securitate Comunitara, care, in urma unor anchete sociale, au ajuns la concluzia ca atat femeia, cat si fiica trebuie protejate.

Costel Corduneanu protejat de lege

Ultima plangere pe care Elena Corduneanu a depus-o la Politie a fost pe data de 24 august, cand a fost amenintata in plina strada de fostul sot. Atunci, femeia a plecat de acasa pentru a-si duce fiica la antrenament. In timp ce statea la rand pentru a cumpara ceva de mancare pentru Madalina, Elena Corduneanu l-a vazut pe fostul sau sot. „Madalina a intrat in panica iar eu am incercat sa o linistesc. Atunci cand am vazut ca-mi face semne ca ma va lovi, am urcat intr-un taxi si am plecat spre Politie. In dupa amiaza acelei zile, fostul meu sot l-a agresat pe profesorul Constantin Radu si a fost amendat cu 25 milioane lei”, a concluzionat Elena Corduneanu. Chiar daca, in realitate, Costel Corduneanu este un individ care, prin felul in care se comporta, incalca legea, acesta este protejat. Prin rechizitoriul intocmit de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi se arata ca denuntatorul Costel Corduneanu, care de nenumarate ori a incalcat legea recomandandu-se ca facand parte din familia Corduneanu, s-a simtit amenintat de fratii Corduneanu. In consecinta, acesta beneficiaza de protectie, iar sub acest paravan isi terorizeaza fosta sotie si pe fiica sa. In urma pronuntarii divortului, Elena Corduneanu a obtinut custodia Madalinei, iar Costel Corduneanu este obligat sa plateasca o pensie alimentara de 720 mii lei pe luna. „De un an de zile nu mi-a dat nici un leu pentru fetita. Singurul lucru pe care-l doresc este sa fiu lasata in pace si sa pot sa o cresc in liniste pe Madalina”, a concluzionat Elena Corduneanu.
Angela MAFTEI

Adauga un comentariu