• Ce trebuie sa stii despre cancerul labial
• Pe termen lung, apa pe care o consumam e otrava curata! Cum sa te asiguri ca bei apa care nu iti afecteaza sanatatea
• Zaharul este nociv pentru organism, dar daca l-am exclude din dieta noastra am putea muri
• Cea mai buna planta pentru problemele specifice femeilor
• AVERTISMENT! Un VIRUS MORTAL se propaga "ca un foc de padure" in intreaga lume
• Ce trebuie sa faca orice femeie inainte de a se epila
• Ce se intampla cu pielea ta daca te ungi cu ciocolata
• In ce consta ritualul unei femei cu picioare frumoase
• Fructul necunoscut foarte bogat in betacaroten care previne Alzheimerul si creste acuitatea vizuala
• Masti naturale pentru tratarea cosurilor de pe fata
Mica Publicitate
Vezi Toate | Adauga
Video Divertisment
Video Monden
Trailer Filme
Muzica Populara

12 alimente cu virtuti terapeutice

 

Daca ai nevoie de o mana de ajutor pentru a lupta impotriva bolilor sau cauti o alternativa naturala la medicamente, secretul sta in dieta. Iata cateva alimente cu virtuti terapeutice:


1. Rosii
Sursa bogata de vitamina C - o rosie de marime medie asigura 50 % din doza zilnica recomandata. Rosiile ajuta la reducerea riscului cancerului de prostata
Intr-un studiu recent, mai mult de 1.000 de barbati cu cancer de prostata au avut in dieta rosii sau sos de tomate. Astfel, pacientii care au consumat rosii mai mult de doua ori pe saptamana au avut un risc de 44 % mai mic in propagarea bolii. 

Cancerul este mai putin probabil sa se raspandeasca atunci cand pacientii au mancat o cantitate mare de rosii si ulei de peste. Licopenul din rosii ajuta la protejarea bolilor de inima si are un efect similar ca cel al medicamentelor care scad colesterolul, precum statinele. 

Totodata, rosiile contin un nivel ridicat de beta-caroten, un antioxidant care sprijina sistemul imunitar si ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a tesuturilor, contin potasiu, flavonoizi antioxidanti si vitamina E, ambele esentiale pentru sanatatea inimii. Dieta mediteraneana arata ca tomatele gatite cu ulei de masline le potenteaza deoarece licopenul este mult mai usor de absorbit in sange atunci cand rosiile sunt gatite cu uleiuri cum ar fi uleiul de masline. 

2. Salvia
Salvia are efect antiseptic si anti-inflamator si a fost folosita in medicina traditionala de fitoterapeuti pentru a ameliora problemele menstruale, infectiile pulmonare si bufeurile. Gargara cu ceai de salvie omoara majoritatea microbilor care cauzeaza dureri de gat si adaugarea lui in retete imbunatateste digestia grasimilor. 

3. Tofu
Acest produs fermentat din boabe de soia este una dintre cele mai bogate surse de hormoni de plante numit fitoestrogeni prevenind PMS si simptomele menopauzei si un aliment medicament care protejeaza impotriva bolilor de inima si osteoporoza. Acesta asigura construirea proteinelor, fierului, calciului si vitaminelor B in organism. Se recomanda un aport de 100 de grame de doua ori pe saptamana. 

4. Macrisul
Un puternic antibiotic natural, bogat in iod, esential pentru tiroida si un protector unic impotriva cancerului pulmonar. Fumatorii ar trebui sa manance o mana de macris in fiecare zi sau in salata sau supa de cateva ori pe saptamana.

5. Menta
Exista mai multe varietati de menta fiecare cu aroma sa si unele medicamente a caror utilizare merge inapoi la Imperiul Roman. Este un stimulent mental important care reimprospateaza memoria si este una dintre cele mai bune substante antiacide pentru tratamentul indigestiei. Poti mesteca pur si simplu frunza de menta, ceai de menta sau limonada cu menta.

6. Ceapa
Ceapa fiarta reprezenta un remediu traditional pentru infectiile pieptului. In trecut, chinezii faceau o alifie din ceapa pentru furuncule iar in Europa era folosita in tratarea infectiilor urinare. 

7. Ananas
Acest delicios fruct exotic a fost folosit pentru vindecare din cele mai vechi timpuri. Continutul bogat de enzime naturale ajuta de la dureri in gat, amigdalita, indigestie, vanatai pana chiar la reducerea riscului cheagurilor de sange. Consuma ananas proaspat, compot sau suc.

8. Prune
O suta de grame de prune ofera mai mult decat aportul necesar pentru o zi intreaga de protectie a antioxidantilor, prunele fiind astfel mai sanatoase decat afinele, broccoli sau varza de Bruxelles. Ele ajuta la prevenirea bolilor de inima, cancerul, tensiunea arteriala si chiar riduri dar si un laxativ foarte bland.

9. Ulei de masline
Ultimele cercetari arata ca uleiul de masline extra virgin presat la rece contine acelasi tip de substante chimice antiinflamatorii prezente in medicamente cum ar fi ibuprofenul, folosite pentru a trata durerea de cap si artrita. Uleiul de masline a fost intotdeauna element de baza in dieta mediteraneana. Este bogat in vitamina E si protejeaza inima si aprovizioneaza numai cu uleiuri sanatoase, care ajuta organismul sa scape de colesterol. Doua linguri pe zi reprezinta o cantitate minima suficienta pentru a te bucura de beneficiile aduse de acesta sanatatii.

10. Usturoi
Regele plantelor medicinale, usturoiul ucide bacteriile si infectii micotice. Acesta scade colesterolul si tensiunea arteriala si reduce riscul cheagurilor de sange, protejeaza impotriva intoxicatiilor alimentare si alunga tantarii si musculitele. Cel mai bun este consumat crud, cel putin un catel pe zi.

11. Ghimbir
Ghimbirul a fost folosit ca medicament in medicina traditionala indiana si au fost apreciate si de vechii romani. Ghimbirul stimuleaza circulatia, accelereaza fluxul sanguin si este cel mai bun dintre toate medicamentele pentru a preveni bolile in timpul sarcinii, migrenele sau refacerea dupa o interventie chirurgicala.

12. Mierea de albine
Mierea ajuta la vindecarea ranilor, previne insomnia si omoara cele mai cunoscute bacterii, inclusiv Helicobacter Pylori care cauzeaza ulcerele gastrice. Luati doua linguri pe zi daca aveti probleme cu stomacul.



loading...

Video Stiri